Έδωσαν στα 12 εγκλωβισμένα παιδιά ηρεμιστικά που δίνουν στα άλογα στην Ταϊλάνδη… Τα έβγαλαν αναίσθητα (video)

Οπως παραδέχθηκε και ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός στα 12 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο είχαν χορηγηθεί χάπια.

Κατά τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό αγχολυτικά χάπια, σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα τα χάπια που είχαν χορηγηθεί στα παιδιά ήταν βαριά ηρεμιστικά.

Ο λόγος που ουσιαστικά οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αποφάσισαν να ναρκώσουν τα παιδιά ήταν για να μην πανικοβληθούν κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά δύσκολης επιχείρησης απεγκλωβισμού τους.

Στην ομάδα διάσωσης συμμετείχε η ελίτ των δυτών διεθνώς, με επικεφαλής του Βρετανούς, οι οποίοι καθοδηγούσαν τα υπνωτισμένα παιδιά στην απίστευτα δύσκολη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να βγουν έξω.


Ενας από τους Βρετανούς δύτες, αναφέρει τώρα η Daily Mail, δήλωσε: «Μου είπαν ότι χορήγησαν στα παιδιά υψηλή δόση κεταμίνης (ένα ηρεμιστικό για άλογα το οποίο συχνά χρησιμοποιείται και ως ναρκωτικό σε πάρτι.

Ο Φερνάντο Ράιγαλ, ένας Ισπανός δύτης που πήρε μέρος στην επιχείρηση διάσωσης, είπε στη Daily Mail πως τα παιδιά ήταν ναρκωμένα, δεν είχαν τις αισθήσεις τους». Ωστόσο, ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός το αρνήθηκε, λέγοντας ότι τα παιδιά είχαν κανονικά τις αισθήσεις τους.

Εντωμεταξύ ένα νέο βίντεο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα δείχνει τα παιδιά να μεταφέρονται σε φορεία, σε τμήματα του σπηλαίου που δεν ήταν πλημμυρισμένα με νερό. Εκεί που κολυμπούσαν τα δείχνουν απλά να τα τραβούν οι δύτες.

Στο βίντεο φαίνονται ακόμη οι δύτες να ετοιμάζονται να βουτήξουν σε νερά που μοιάζουν με κρύο καφέ, ενώ τα παιδιά μοιάζουν εντελώς αναίσθητα, να τα τραβούν και σε καμία περίπτωση να κολυμπούν, όπως είχε αρχικά ειπωθεί. Σε κάποιο σημείο ωστόσο φαίνεται το παιδί να σφίγγει το χέρι του σε γροθιά.

Πηγή: iefimerida