Έδιωξαν νηπιαγωγό που δίδασκε στο Ριζοκάρπασο λόγω λαθρεμπορίου


Την  απομάκρυνση νηπιαγωγού από το κατεχόμενο σχολείο του Ριζοκαρπάσου αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας μετά την σύλληψη της στην περιοχή Αγίου Νικολάου και σχετική επιχείρηση της Αστυνομίας των Βάσεων.

Στην εν λόγω αποκάλυψη προέβη ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ με σχετική ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρει ότι « διακόπηκε το συμβόλαιο της νηπιαγωγού που δίδασκε στο κατεχόμενο νηπιαγωγείο Ριζοκαρπάσου με το Υπουργείο Παιδείας . Συνελήφθη στην περιοχή Αγίου Νικολάου σε επιχείρηση της Αστυνομίας των Βάσεων όταν οδηγούσε με συνεπιβάτες δυο Τούρκους εποίκους και στην κατοχή της εντοπίστηκαν εμπορεύματα.»

Το εν λόγω σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις 15.11.2019 και  συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση, τρία άτομα, μία Ελληνοκύπρια και δύο Τούρκοι έποικοι, ως ύποπτα για υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών και τροφίμων από τα κατεχόμενα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στις 7 το βράδυ μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας των Βάσεων, ανακόπηκε αυτοκίνητο στη περιοχή Αγίου Νικολάου στη Δεκέλεια, το οποίο οδηγούσε Ελληνοκύπρια με συνεπιβάτες δύο Τούρκους έποικους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε εμπόρευμα σε τσάντες και συγκεκριμένα 50 κιλά ψάρι και 12 δωδεκάδες αμπελοπούλια.

Το αυτοκίνητο ανακόπηκε ύστερα από υποψίες ότι μετέφερε παράνομα στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα εποίκους και τρόφιμα.

Τα τρία άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων Δεκέλειας το οποίο διέταξε την κράτηση τους .

Εναντίον των τριών ατόμων εξετάζονται αδικήματα της παράνομης μεταφοράς και διακίνησης ατόμων με σκοπό το κέρδος, αδικήματα που σχετίζονται με το Τελωνείο και της παράνομης κατοχής άγριων πτηνών.

 

Η Αστυνομία των Βάσεων εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο η διακίνηση ατόμων και τροφίμων να διεξαγόταν σε συστηματική βάση.

Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων των Βάσεων.  


Πηγή: offsite.com.cy