Έβγαλαν μαχαίρια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Αβέρωφ και Άντρος


Αντιπαράθεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξέσπασε μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού.

Στο πλαίσιο δηλώσεών του για τις αναπληρωματικές εκλογές για τη δημαρχία Αγίας Νάπας, ο κ. Νεοφύτου ερωτήθηκε αναφορικά με τη συζήτηση για διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών με τις Ευρωεκλογές.

«Άκουσα προεκλογικά και δεν το σχολίασα από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον Δήμο της Αγίας Νάπας, να λέει σε συγκέντρωση στην Αγία Νάπα και το άφησα ασχολίαστο σκόπιμα, δεν ήθελα αυτό να είναι θέμα κομματικών αντεγκλήσεων σε ένα τοπικό ζήτημα. Αλλά, ουσιαστικά πήγε να τορπιλίσει την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κέρδιζε το ΑΚΕΛ τον Δήμο Αγίας Νάπας. Είχε πει ότι για το κόμμα του δεν νοείται μεταρρύθμιση αν δεν προηγηθούν τοπικά δημοψηφίσματα», απάντησε ο κ. Νεοφύτου.

«Ένα θα πω. Δεν υπάρχει κανένα χωριό και κανένας Δήμος αν θα γίνει τοπικό δημοψήφισμα, που θα ψηφίσει υπέρ της μεταρρύθμισης. Άρα αν θέλουμε ουσιαστικά αυτός ο τόπος να πάει μπροστά και να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να είμαστε έτοιμοι ως πολιτικά κόμματα και ως πολιτικοί, ναι να έχουμε και κάποιο προσωρινό προσωπικό ή κομματικό κόστος για το καλό της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Ρίχνει το επίπεδο της πολιτικής ζωής
Στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ απάντησε το απόγευμα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. «Η δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ήταν εξαιρετικά διασκεδαστική, αν δεν αφορούσε ένα τόσο σοβαρό θέμα και αν δεν δυσφήμιζε το ΑΚΕΛ και τον Γενικό του Γραμματέα, ρίχνοντας το επίπεδο της πολιτικής ζωής σε θλιβερό επίπεδο», είπε.

«Δυστυχώς, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ψεύδεται», δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού. Από την έναρξη των συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόσθεσε, το ΑΚΕΛ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της διεξαγωγής Δημοψηφισμάτων για τα θέματα των συνενώσεων.

«Δεν ήταν θέση «ευκαιριακή» για χάριν των εκλογών στην Αγία Νάπα όπως είπε ο κ. Νεοφύτου. Από την αρχή τονίζαμε ότι έπρεπε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος 3 με 5 χρόνων στη διάρκεια της οποίας να γίνουν συνέργειες μεταξύ των δήμων που θα συγχωνευτούν. Τονίζαμε ότι μ’ αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα διαπιστώσουν τα ωφελήματα που θα προκύψουν από τις συνενώσεις και θα τις στήριζαν», σημείωσε.

«Όμως ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να συμμερίζονται την ανάγκη να προσπαθήσουν να πείσουν. Προτιμούν να επιβάλλουν. Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού», κατέληξε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.


ΠΗΓΗ:REPORTER.COM.CY