EasyJet: Αυξημένη ζήτηση και για Κύπρο το καλοκαίρι του 2023


Αυξημένη ζήτηση για το φετινό καλοκαίρι, καταγράφει η αεροπορική εταιρεία easyJet, σε μία πληθώρα επιλογών προορισμών από το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που θα πρέπει να χαροποιεί και την χώρα μας, καθώς η Κύπρος βρίσκεται μεταξύ των νησιώτικων προορισμών που καταγράφουν κρατήσεις στα επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία μέσω μίας περιόδου εκπτώσεων κατά τις γιορτές Δεκεμβρίου (Big Orange Sale), «φανερώθηκαν» οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2023. Όπως αναφέρει η αεροπορική εταιρεία οι κρατήσεις για το νέο έτος απογειώθηκαν, καθώς κατά τη διάρκεια των προσφορών γέμιζε πάνω από 61 αεροσκάφη την ώρα-ή ένα αεροπλάνο το λεπτό-σε περιόδους αιχμής κρατήσεων.

Στα ταξίδια σε παραθαλάσσια νησιά συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος, όπως επίσης η Τενερίφη, η Λανθαρότε, τα Γκραν Κανάρια και η Φουερτεβεντούρα στα Κανάρια Νησιά, καθώς και στη Μαδέρα. Οι προορισμοί αυτοί, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, παρουσίασαν αύξηση της ζήτησης σε σύγκριση με το 2019.

Τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά αποδεικνύονται επίσης hot spot για το 2023. Πιο αναλυτικά, από την έναρξη των εκπτώσεων, προορισμοί όπως η Ρόδος, η Κως, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα σε σύγκριση με το 2019.

Οι πτήσεις προς προορισμούς της Βόρειας Αφρικής κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σε σύγκριση με το 2019, με την Τυνησία να λαμβάνει τη μεγαλύτερη ώθηση από την έναρξη της πώλησης, ακολουθούμενη από την Αίγυπτο, ενώ το Μαρόκο κατέγραψε επίσης αύξηση της ζήτησης σε σύγκριση με την προ πανδημία επόχη.

Άλλοι προορισμοί που έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα από το 2019 περιλαμβάνουν τα Τίρανα στην Αλβανία και το Τιβάτ στο Μαυροβούνιο, καθώς και το Νταλαμάν και την Αττάλεια στην Τουρκία.

Η easyJet είδε επίσης μεγάλη ζήτηση τις πρώτες ώρες της πώλησης για πτήσεις τον Ιανουάριο, καθώς οι πελάτες προγραμματίζουν ταξίδια της τελευταίας στιγμής σε ορεινές περιοχές για σκι, με τη Γαλλία και την Ιταλία να βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών.

Οι κρατήσεις για το Ίνσμπρουκ και το Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία σημείωσαν επίσης άλμα στη ζήτηση σε σύγκριση με το 2019. Η easyJet αναμένει να σημειώσει αύξηση 30% στο πρόγραμμα πτήσεων για σκι φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και προσφέρει περισσότερες θέσεις σε διαδρομές για σκι από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Μάιος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός μήνας για κρατήσεις, με τους πελάτες της easyJet να επιλέγουν προορισμούς, όπως το Αλικάντε, η Πάλμα και η Τενερίφη στην Ισπανία και το Φάρο στην Πορτογαλία.

Τα δεδομένα κρατήσεων επιβεβαιώνουν επίσης πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την αεροπορική εταιρεία τον Νοέμβριο του 2022, η οποία έδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των Βρετανών σχεδιάζουν να δώσουν προτεραιότητα σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό το 2023.

Τις ημέρες μετά την έναρξη του Big Orange Sale, τα πακέτα διακοπών σημείωσαν αύξηση στις κρατήσεις άνω του 230%. Τα all-inclusive πακέτα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, με την Τενερίφη να αποδεικνύεται ο πιο δημοφιλής προορισμός συνολικά και το Άμστερνταμ να είναι η πιο δημοφιλής πόλη.

Νέοι προορισμοί

Έντεκα νέα δρομολόγια θα προσθέσει στο δίκτυό της από το Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι του 2023 η easyJet.

Συγκεκριμένα, από εννέα αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πωλούνται περισσότερες από 200.000 επιπλέον θέσεις σε πτήσεις σε νέα δρομολόγια προς μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της Ευρώπης. Συγκεκριμένα:

-Από το Λονδίνο Γκάτγουικ προς Calvi(Κορσική-Γαλλία), Λονδίνο Λούτον προς Σμύρνη, Μπρίστολ προς Χανιά, Μάντσεστερ προς Παρίσι, Εδιμβούργο προς Αττάλεια και Σαντορίνη, Γλασκώβη προς Λισαβόνα, Σάουθεντ προς Άμστερνταμ, και Μπέλφαστ προς Αττάλεια είναι επίσης τώρα προς πώληση.

-Από το Λονδίνο Gatwick προς την Ανκόνα(Ιταλία) πρόκειται επίσης να επιστρέψουν περαιτέρω ενισχυμένες συνδέσεις, καθώς και προς και από τις γοητευτικές ακτές της Αδριατικής της Ιταλίας.