Εθνικός-ΕΝΠ 1-0: Κατακόρυφη άνοδος με Ηλία και βυσσινί κάθετη πτώση (vid)

Ο Εθνικός πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο Δασάκι, χάρις στη «χρυσή» αλλαγή του Ηλία Χαραλάμπους, Μάριο Ηλία.

Η ομάδα της Άχνας προσπέρασε τον Ερμή και ανέβηκε στην 11η θέση και επωφελήθηκε της ήττας της Νέας Σαλαμίνας από την Πάφος FC, πλησιάζοντάς την στον έναν βαθμό (31 έναντι 32).

Αντιθέτως, οι βυσσινί ηττήθηκαν για τρίτο σερί παιχνίδι, έμειναν στους 27 πόντους και την προτελευταία θέση, κάτι που πυκνώνει τα μαύρα σύννεφα πάνω από το στρατόπεδό τους.

Καλύτερος ο Εθνικός στο πρώτο ημίχρονο, είχε το ποσοστό κατοχής της μπάλας με το μέρος του και ήταν πιο απειλητικός. Καλύτερες στιγμές του ήταν τα σουτ των Ντόλεζαλ (29’) και Χουντόμπιακ (43’), με το πρώτο να καταλήγει άουτ και το δεύτερο στο κεφάλι του Γκατσέφσκι.

Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή πριν από την ανάπαυλα ήταν στη μεριά της Ένωσης, απόδειξη ότι στο ποδόσφαιρο όσο ο καλύτερος δεν αξιοποιεί την υπεροχή του κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. Σε αντεπίθεση στο 32’, ο Ντένινγκ με όμορφη προσπάθεια έφτασε έξω από την περιοχή, σούταρε και είδε την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησαν κάποιες καλές προϋποθέσεις, δείχνοντας αποφασισμένοι να πάρουν το «διπλό». Ωστόσο, η υπεροχή τους στο αρχικό στάδιο της επανάληψης δεν καρποφόρησε και οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχεια.

Με το φρεσκάρισμα που επιχείρησε ο Ηλίας Χαραλάμπους της μεσαίας και επιθετικής γραμμής, ρίχνοντας στο ματς τους Παπαγεωργίου και Μ. Ηλία, οι μπλε έγιναν πιο επιθετικοί. Τελικά, μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 78’ ήρθε η λύση, όταν ο Κύπριος επιθετικός με κοντινή προβολή νίκησε τον Γκατσέφσκι. Μάλιστα, η τελευταία φάση ήταν για τον Εθνικό στο 89’ για τον Εθνικό, όταν ο Παπαγεωργίου «σημάδεψε» δύο φορές το δοκάρι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού (46′ Χριστοφή), Ταρασόφς, Ντεϊβίσον, Γκόρουμπετς, Κ.Ηλία, Ντόλεζαλ (61′ Ντόλεζαλ), Χουντόμπιακ, Ουαλί (82′ Περατικός), Ζάκπα, Μάιντεβατς (69′ M. Ηλία).

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα (89′ Μουλαζίμης), Κυριάκου, Μπάλαζιτς, Λουσέρο (83′ Ιρέπ), Ντένινγκ, Μπάρνι, Κοσμάς (83′ Ενγκό), Μπελόνε (66′ Μαϊζουράντζε), Φελίπε, Θεοδώρου (89′ Γκαντό).

Σκόρερ: Μ. Ηλία 78′

Κίτρινες: Λουσέρο, Κυπριανού, Μάιντεβατς, Ταρασόφς / Μπελόνε, Ιρέπ

Αποβολές:

Στάδιο: Εθνικού Άχνας.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

ΑVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη παιχνιδιού.

10′ Χωρίς τη μεγάλη φάση το παιχνίδι έως τώρα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

13′ Πρώτη φάση στο ματς με κεφαλιά του Μάιντεβατς, μετά από εκτέλεση φάουλ, ωστόσο χωρίς να βρει στόχο.

16′ Μακρινό σουτ του Κυπριανού, που δεν βρήκε στόχο.

29′ Ο Κυριάκου προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, αλλά έστειλε την μπάλα στον Ντόλεζαλ, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

32′ Αντεπίθεση της Ένωσης με τον Ντένινγκ, ο οποίος φτάνοντας στο ύψος της περιοχής σούταρε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

43′ O Χουντόμπιακ από κοντά σούταρε, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Γκατσέφσκι. Ο τελευταίος ζαλίστηκε και το παιχνίδι διεκόπη για λίγο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

53′ Σουτ του Ουαλί εντός περιοχής, δεν είχε πρόβλημα ο Γκαντσέφσκι

51′ Σουτ του Φελίπε, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Εθνικού.

56′ Ο Μπελόνε έκανε την κεφαλιά, μπόκαρε ο Μπογκατίνοφ.

62′ Δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο γήπεδο, ο Παπαγεωργίου σούταρε από το ύψος της περιοχής και υποχρέωσε τον Γκατσέφσκι σε δύσκολη απόκρουση.

78′ ΓΚΟΛ 1-0! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάριος Ηλίας σκόραρε με κοντινή προβολή για τον Εθνικό.

89′ Διπλή ευκαιρία με τον Παπαγεωργίου, ο οποίος πρώτα σούταρε δύο φορές στο δοκάρι.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ