Εθνική τραγωδία: Αλαλούμ με τον αριθμό των νεκρών

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή των σορών που μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, οι σοροί στις οποίες διενεργήθηκε νεκροτομή είναι 86, την ώρα που η Πυροσβεστική στην τελευταία επίσημη ενημέρωση της έκανε λόγο για 82 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακούκη, πλέον, η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.  

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική παρακαλεί τους συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έως και σήμερα στις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα. 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση των 11 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ. Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενήλικές εγκαυματίες, καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.