Εξετάσεις για κορωνοιό και από ιδιώτες προωθεί το Υπ. Υγείας


Γρηγορότερη εξέταση μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων

Επιθετικά μπαίνει στην ανίχνευση της κατάστασης του πληθυσμού σε σχέση με την επιμόλυνση του με κορωνοιό το Υπουργείο Υγείας , μέσω των επονομαζόμενων ειδικών ιατρείων ( ονομάζονται και κλινικές γρίπης) που θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες. 

Ήδη το πλάνο των τεχνοκρατών του Υπ. Υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα επιδιωχθεί η εμπλοκή και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με σαφέστατο στόχο να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι και να ιχνηλατηθούν γρηγορότερα, τυχόν θετικά κρούσματα κορωνοιού. 

Αν και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής επιτελεί εξαιρετικό έργο και οι επιστήμονες του εργάζονται νυχθημερόν στην διενέργεια των συγκεκριμένων τεστ, εντούτοις το Υπ. Υγείας επιθυμεί όπως ανοίξει της βεντάλια των εξετάσεων προς γρηγορότερη ανίχνευση. Σημειώνεται ότι πέραν του Ινστιτούτου Γενετικής ,  ανιχνευτικά ιατρεία λειτουργούν  στα δημόσια Νοσοκομεία …

Η διαδικασία είναι προκαθορισμένη και ακολουθείται μέχρι στιγμής  και θα γίνεται με τα εξής βήματα:

- Α: Επικοινωνία με προσωπικό ιατρό του ΓΕΣΥ, ο οποίος διερευνά την κλινική κατάσταση του ασθενούς βάσει σχετικού αλγόριθμου που προμηθεύτηκαν όλοι από το Υπ. Υγείας. 

- Β: Όπου χρειάζεται επικοινωνία με το 1420 για συνεννόηση.

- Γ: Κλείσιμο ραντεβού μέσω των στελεχών του 1420 στα ειδικά ιατρεία προς διενέργεια του τεστ. 

Σημειώνεται ότι έτοιμο για διενέργεια των τεστ είναι και το Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και αρκετά ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι έτοιμα να αντεπεξέλθουν σε μεγάλο αριθμό εξετάσεων.  

Επίσης  υπάρχει και αρκετή ποσότητα των αναγκαίων αντιδραστηρίων που χρειάζονται για εξετάσεις ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος του Υπ. Υγείας για εξέταση όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων και σε λιγότερο διάστημα.  


ΠΗΓΗ:offsite.com