Εξετάσεις 4μήνων:Ποιοι μαθητές επηρεάζονται και πότε θα διεξαχθούν

Οι εξετάσεις τετραμήνων στην Α' και Β' Λυκείου, θέμα για το οποίο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους, απειλούν να διαταράξουν εκ νέου την ηρεμία που επήλθε από την πρόσφατη συμφωνία για έναρξη θεσμικού διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει πως το Υπουργείο είναι έτοιμο και δεν τίθεται θέμα αναβολής.

Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη, μέχρι τον Δεκέμβριο θα καλυφθεί η μισή ύλη της χρονιάς και οι μαθητές θ’ αξιολογηθούν μόνο στη μισή από αυτή την ύλη.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 10-21 Δεκεμβρίου, περίοδο κατά την οποία τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα στην Α' Λυκείου είναι τέσσερα και πέντε στη Β' Λυκείου.

Οι εξετάσεις θα γίνονται ανά σχολείο, άρα το γραπτό θα είναι κοινό και η διάρκεια της εξέτασης θα είναι ενενήντα λεπτά.

Την περασμένη Παρασκευή είχε ενημερωθεί σχετικά η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα συνέλθει στις 9.00 το πρωί της Πέμπτης για να λάβει αποφάσεις.

Αύριο θα συνεδριάσει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Οι γονείς έστειλαν την περασμένη Πέμπτη επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία τού ζητούν αναστολή της εφαρμογής του μέτρου.

Την περασμένη Παρασκευή, η Συνομοσπονδία έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας νέα πρόταση, την οποία θα μελετήσει και θα λάβει αποφάσεις.

Ο Κώστας Χαμπιούρης δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ότι κάποιες από τις εισηγήσεις των γονέων, εάν και εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα συμπεριληφθούν στην όλη διαδικασία.

Αύριο, εξάλλου, θα οδηγηθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η συμφωνία των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τη Διυπουργική Επιτροπή για τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά ξεπάγωμα σχεδόν 300 θέσεων προαγωγής.