Εξασθενημένη φθάνει σήμερα στην Κύπρο η καταιγίδα «Ορέστης»

Στην Κύπρο σήμερα η κακοκαιρία «Ορέστης» που πέρασε από την Ελλάδα ωστόσο αναμένεται να είναι αρκετά εξασθενημένη.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ορέστης» είναι οι έντονες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Το φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει και την Κύπρο, την Τέταρτη και την Πέμπτη.

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από το βράδυ, βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών ενώ από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στα ορεινά αλλά και σε ορισµένες περιοχές στο εσωτερικό.

Αρχικά θα παρατηρείται αραιή σκόνη που σταδιακά υποχωρεί. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά, νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια και ανατολικά παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη, ενώ το απόγευµα τοπικά στα νότια και ανατολικά παράλια µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά ενώ σταδιακά θα επηρεάσει και άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι και τοπικά στα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ αναµένεται σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευµα. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή πτώση την Πέµπτη και την Παρασκευή για να κυµανθεί πιο κάτω από τις µέσες κλιµατικές τιµές, ενώ το Σάββατο αναµένεται άνοδος για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατικές τιµές για την εποχή.