Εξαγνισμός ψυχής με ναρκωτικά


Εξαγνισμό ψυχής και σώματος διά της ειδωλολατρικής μεθόδου του Σαμανισμού και με το αζημίωτο, υποσχόταν η 50χρονη Ρωσίδα που θεωρείται ύποπτη για τον θάνατο της 34χρονης Λετονής, την περασμένη Τρίτη στην Αραδίππου. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιους από τους συμμετέχοντες, περίπου 20 άτομα, στην τελετή εξαγνισμού (κυρίως γυναίκες), οι οποίες μεταξύ άλλων κατέθεσαν ότι πλήρωσαν, ανάλογα με την περίπτωση αφού η 50χρονη φαίνεται πως έκανε και σκόντο, από 100 ώς 150 ευρώ, για να συμμετάσχουν στην τελετή. Πέραν του τελετουργικού περιλάμβανε στην τιμή και το ρόφημα στο οποίο περιεχόταν η απαγορευμένη ουσία, που θεωρείται υπεύθυνη για τον θάνατο της 34χρονης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη ναρκωτική ουσία Δημεθυλοτρυπταμίνη, η οποία έχει διεγερτικές ιδιότητες και προκαλεί παραισθήσεις όταν ληφθεί από τον άνθρωπο. Η Δημεθυλοτρυπταμίνη θεωρείται φάρμακο κατηγορίας Α σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία και η κυκλοφορία της απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ, Νίκο Σεργίδη, έχει υγρή μορφή και προσομοιάζει με το μέλι. Το 2018 ποσότητα της ουσίας εισήχθη στην Κύπρο μέσω Ταχυδρομείου και τελικά κατασχέθηκε από την ΥΚΑΝ χωρίς να γίνει σύλληψη, αφού κανένα άτομο δεν προσήλθε τελικά για να την παραλάβει. 

Με βάση τις καταθέσεις που ήδη άρχισαν να λαμβάνονται από άτομα που μετείχαν στην τελετή εξαγνισμού ψυχής και σώματος ή Σαμανισμού όπως άλλως ονομάζεται, το ΤΑΕ Λάρνακας θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα οδηγήσει την 50χρονη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για να της προσάψει την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω απερίσκεπτης, αλόγιστης και επικίνδυνης πράξης. 

Αυτό εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της 50χρονης η οποία νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό λόγω προβλημάτων στην υγεία της, καθώς διάγει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Παράλληλος στόχος των ανακριτών είναι να εξακριβώσουν επίσης κατά πόσο η συγκεκριμένη γυναίκα δυνατό να πραγματοποίησε στο παρελθόν και άλλες παρόμοιες τελετές εξαγνισμού ψυχής και πνεύματος, όχι μόνο στο διαμέρισμα της στην περιοχή Βεργίνα της Αραδίππου, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Στο μεταξύ, η ύποπτη τελεί υπό εξαήμερη κράτηση στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σαμανισμός είναι γνωστή μέθοδος προσηλύτισης ατόμων από επιτήδειους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι σύμφωνα με Θρησκευτολόγους υπόσχονται σε εύπιστους ότι θα τους βοηθήσουν να εξαγνίσουν το πνεύμα και το σώμα τους και να γίνουν πιο ευδιάθετοι και κοινωνικοί, με όλα τα θετικά επακόλουθα στην προσωπική τους ζωή. Ωστόσο, όπως συνέβη στην περίπτωση της 34χρονης Λετονής στην περασμένη Τρίτη, η χορήγηση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών της κατηγορίας Α μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη. 

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ κ. Σεργίδης, κάθε ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στην περίπτωση χορήγησης τέτοιων ουσιών. 

Τέλος, η Αστυνομία μέσω της Ιντερπόλ ελπίζει ότι θα γίνει κατορθωτή η σύλληψη και έκδοση στην Κύπρο, του Κολομβιανού που ταξίδεψε στην Κύπρο και μετέφερε στην 50χρονη την ουσία Δημεθυλοτρυπταμίνη. Κάτι που αν επιτευχθεί, αναμένεται να διαφωτίσει ακόμη πιο πολύ την ανακριτική έρευνα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπόθεση απασχολεί ακόμη και ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ. 

Διέμενε στον Κάππαρη

Στο μεταξύ, η 34χρονη Λετονή, όπως πληροφορείται  το Νέα Αμμόχωστος, διέμενε στον Κάππαρη. Μάλιστα είχε παντρευτεί πριν ένα περίπου μήνα με αλλοδαπό άντρα, ο οποίος εργάζεται στο Παραλίμνι. Μάλιστα ήταν αυτός που πήγε να αναγνωρίσει το πτώμα της συζύγου του.


neAmmochostos/philenews