Δύο συλλήψεις για την ενέδρα θανάτου στον Καλλιτσιώνη - Αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου Αμμοχώστου


Εξελίξεις σημειώνονται γύρω από την ενέδρα θανάτου 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστός ως «Βαλεντίνος», αφού η Αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία τα οποία την οδήγησαν σε δύο συλλήψεις.

Μετά από σχετική μαρτυρία που έφθασε ενώπιον των Αρχών, η Αστυνομία αποτάθηκε στο Δικαστήριο και εξασφάλισε τα δύο εντάλματα σύλληψης εναντίον Ελληνοκυπρίων, 40 και 29 ετών, οι οποίοι αφού εντοπίστηκαν φόρεσαν χειροπέδες. Πρόκειται για πρόσωπα, γνωστά στις Αρχές, τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.  

Η δολοφονία διαπράχθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου, έξω από την πατρική οικία του «Βαλεντίνου» στην Ορμήδεια. Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις, ο δράστης φαίνεται να παραμόνευε σε διπλανό χωράφι, κρυμμένος πίσω από φούρνο, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν φυσίγγια και πατημασιές παπουτσιών, όπως επίσης και άλλα ευρήματα.

Ο 29χρονος, πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν με φιλικό του πρόσωπο στην πατρική του οικία, μέχρι που αυτός τον αποχαιρέτησε για να αποχωρήσει, γύρω στις έντεκα το βράδυ. 

Ωστόσο, ο φίλος του 29χρονου άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε πίσω προς τον Καλλιτσιώνη, όπου τον εντόπισε να κείτεται νεκρός σε λίμνη αίματος, στη βεράντα της οικίας, φέροντας τραύματα από σφαίρες, ενώ την ίδια ώρα αντιλήφθηκε μια μοτοσικλέτα να αποχωρεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τη σκηνή, χωρίς όμως να αντιληφθεί εάν σε αυτή επέβαινε ένα ή δύο πρόσωπα.

Μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λίγο μετά το άκουσμα των πυροβολισμών, αντιλήφθηκε να απομακρύνεται από το μέρος και γείτονας, o οποίος ανέφερε πως και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, είχε δει δύο μοτοσικλέτες να πηγαινοέρχονται και θεώρησε πως κινούνταν ύποπτα στο μέρος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο συνδέονται με μοτοσικλέτα με την οποία εκτιμούν οι Αρχές πως εμπλέκεται στην υπόθεση, ενώ οι ανακριτές περίμεναν αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, που θα τους οδηγούσαν πιθανόν στον εντοπισμό των δραστών.

Στο μεταξύ, ενώπιον των Αρχών είχαν φθάσει συγκεκριμένες πληροφορίες από φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, σύμφωνα με τις οποίες ο άτυχος Καλλιτσιώνης, ήταν δέκτης απειλών το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο η Αστυνομία δεν είχε οποιεσδήποτε πληροφορίες, ούτε καν καταγγελία σε σχέση με απειλές κατά του Καλλιτσιώνη και ως εκ τούτου οι αναφορές αυτές διερευνώνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα παρουσιαστούν ενώπιον του Επ. Δικαστηρίου Αμμοχωστου στο Παραλίμνι για την διαδικασία έκδοσης διατάγματος πρoσωποκράτησής τους.


Reporter.com.cy/neAmmochostos