Δύο περιστατικά ξυλοδαρμού μαθητριών την ίδια ημέρα-Η θέση του ΥΠΠ

Τη θέση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το βίντεο με τον ξυλοδαρμό μαθήτριας σε λεωφορείο έδωσε ο Ανώτατος Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας, Στέλιος Ορφανός, προχωρώντας σε διευκρινήσεις για τους χειρισμούς, μετά από την παρέμβαση της μητέρας της μαθήτριας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Στέλιο Ορφανό, την Πέμπτη (23/5) σημειώθηκαν δύο διαφορετικά περιστατικά ξυλοδαρμού μαθητριών σε λεωφορεία κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο. Και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στην ίδια επαρχία σε λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον Ανώτατο Λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας και στις δύο περιπτώσεις είχε ενεργοποιηθεί οι απαραίτητοι μηχανισμοί.

Όσον αφορά στο περιστατικό, το οποίο δεν είχε καταγραφεί σε βίντεο, σύμφωνα πάντα με τον Στέλιο Ορφανό, «το σχολείο επισκέφθηκε η εκπαιδευτική ψυχολόγος του σχολείου η οποία συνομίλησε με την μαθήτρια που δέχθηκε τα κτυπήματα, ώστε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μαθήτρια δεν υπέστη ψυχολογικό σοκ. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η μαθήτρια συνομίλησε με τη σύμβουλο της σχολική μονάδας, με την οποία η μαθήτρια έχει επαφή».

Όσον αφορά στο περιστατικό το οποίο είχε καταγραφεί το βίντεο και δόθηκε στο φως της δημοσιότητας, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η μητέρα της μαθήτριας, ο Ανώτατος Λειτουργός του Υπουργείου υποστήριξε ότι το περιστατικό χειρίστηκε η διευθυντική ομάδα μαζί με τη σύμβουλο του σχολείου, οι οποίοι είχαν επικοινωνία τόσο με τη μαθήτρια όσο και τη μητέρα της.

Εκ παραδρομής το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Στέλιος Ορφανός, στην τοποθέτησή του απάντησε για το περιστατικό, το οποίο δεν είχε καταγραφεί σε βίντεο, αφού και τα δύο περιστατικά αφορούσαν μαθήτριες σε λεωφορεία στην ίδια επαρχία.

Ο Στέλιος Ορφανός ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα επισκεφτούν και τα δύο σχολεία Λειτουργοί του Υπουργείο Παιδείας, ώστε να διαπιστώσουν εάν έχει επιλυθεί το ζήτημα και εάν είναι όλα καλά.


Πηγή: sigmalive