Δύο οι νεαροί ποδοσφαιριστές που δεν τήρησαν πρωτόκολλα-67 άτομα σε καραντίνα


Δύο καταγγελίες παραβίασης της Νομοθεσίας και των Υπουργικών Διαταγμάτων για την Λοιμοκάθαρση από έφηβους ποδοσφαριστές, έναν 16 και έναν 15 χρόνων διερευνά η Αστυνομία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως ως αποτέλεσμα της παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους δύο έφηβους τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών 67 πρόσωπα, που αφορούν κυρίως ποδοσφαιριστές, προπονητές και γυμναστές δύο σωματείων της Λάρνακας και τις οικογένειές τους.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ανδρέου είπε πως χθες η Αστυνομία έλαβε από τον Υπουργείο Υγείας καταγγελία που αναφέρει ότι 15χρονος, ο οποίος όφειλε να παραμείνει σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό, παραβίασε τα μέτρα αυτοπεριορισμού και επανειλημμένα – σύμφωνα με την καταγγελία – και λάμβανε μέρος σε προπονήσεις ομάδας ακαδημιών ποδοσφαίρου, σωματείου της Λάρνακας.

Το σωματείο φαίνεται να μην είχε ενημερωθεί από τον νεαρό ή τους οικείους του ότι αυτός όφειλε να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό και απαγορευόταν να προπονείται με την ομάδα, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η πληροφόρηση που έλαβε η Αστυνομία αναφέρει ότι, ο νεαρός επισκεπτόταν και φίλους του στις κατοικίες τους, επίσης παραβιάζοντας τα μέτρα αυτοπεριορισμού.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο νεαρός όφειλε να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό από τις 12 Αυγούστου, για περίοδο 14 ημερών, αφού στενό συγγενικό του πρόσωπο εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Στις 21 Αυγούστου ο νεαρός εξετάστηκε για κορωνοϊό, με θετικό αποτέλεσμα, που λήφθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 24 Αυγούστου.

«Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν σε αυτοπεριορισμό για περίοδο 14 ημερών, 22 πρόσωπα, οι πλείστοι ποδοσφαιριστές, καθώς και προπονητές, ο γυμναστής και ο φυσιοθεραπευτής της εν λόγω ομάδας», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρέου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό τις τελευταίες μέρες, όπου νεαρός παραβίασε τα μέτρα αυτοπεριορισμού, λαμβάνοντας μέρος σε προπονήσεις ομάδας ποδοσφαίρου στην Λάρνακα.

Όπως είπε, την περασμένη Πέμπτη, 27 Αυγούστου, η Αστυνομία δέχθηκε άλλη μια τέτοια καταγγελία για παραβίαση των μέτρων αυτοπεριορισμού από 16χρονο.
Επεσήμανε μάλιστα πως στην περίπτωση αυτή, τις Αρχές ενημέρωσε ο πατέρας του νεαρού, αντιλαμβανόμενος τη σημασία τήρησης των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο νεαρός είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό στις 7 Αυγούστου, ενώ θετικό ήταν και το αποτέλεσμα εξέτασής του, στις 24 Αυγούστου. Είχε προηγηθεί εξέταση του στις 21 Αυγούστου, με αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο για να αποδεσμευθεί από τα μέτρα αυτοπεριορισμού, θα έπρεπε να τύχει και δεύτερης εξέτασης με αρνητικό αποτέλεσμα.

«Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν σε αυτοπεριορισμό 45 συμποδοσφαιριστές του και οι οικογένειές τους, καθώς και 6 προπονητές της ομάδας, ενώ ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος τα πρόσωπα αυτά να νοσήσουν», κατάληξε.

Πηγή:sigmalive