Δύο εικαστικές εκθέσεις εγκαινιάστηκαν στην Αγία Νάπα


Δύο εικαστικές εκθέσεις εγκαινιάστηκαν χθες στην Αγία Νάπα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα». Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πανίκκου Παναγή- Χατζηδάκη, «Η ιστορία της Κύπρου» και η Ομαδική Έκθεση «Η Ελληνική συμμαχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Ελληνικός πολιτισμός», στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες όπως ο Πέτρος Πτωχόπουλος, Κέλυ Μελά, Κατερίνα Βασιλείου-Πατράγκου, Oleg Chernov, Svetlana Yosiffova, κ.α.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι με τη συγκεκριμένη έκθεση δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί και να τιμηθεί όχι μόνο η καλλιτεχνική δημιουργία των καλλιτεχνών αλλά συνάμα και η άριστη συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας, υπογραμμίζοντας παράλληλα το γεγονός της παραχώρησης εννέα έργων για τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, που θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Ζαννέττου, σημείωσε ότι Δήμος της Αγίας Νάπας εκτιμά και προωθεί ετήσια μέσω ποικίλων εκδηλώσεων τον πολιτισμό, όπως με διαλέξεις, παρουσιάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα και ποιοτικά μουσικά ακούσματα, φιλοξενεί ολόχρονα διάφορες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως θέατρο, μουσική, χορό, βραδιές ποίησης και άλλες μορφές τέχνης.

«Στόχος μας» τόνισε «είναι πάντοτε να προάγουμε την παράδοση μας και τις ρίζες μας και γίνεται αυτό εφικτό και αισθητό μέσω και της δίμηνης εκδήλωσης «Αναλαμπές παράδοσης».

Τέλος, εξέφρασε τις ιδιαίτερές του ευχαριστίες προς τον καλλιτέχνη που διαχρονικά στηρίζει, εμπλουτίζει και αναδεικνύει τις αξίες και δραστηριότητες των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου.

Στο δικό του χαιρετισμό ο καλλιτέχνης αφού ευχαρίστησε τον Δήμο και το Δήμαρχο προσωπικά για τη διαχρονική στήριξή του προς το πρόσωπό του υπογράμμισε το γεγονός ότι η συμμετοχή τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων καλλιτεχνών σε 17 εκθέσεις σε Μουσεία και γκαλερί του εξωτερικού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην Αγία Νάπα.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου στην παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκου Χ’’ Γιάννη, της εκπροσώπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο κ. Ευρικλείας Παναγιώτου, καλλιτεχνών και εκτιμητών του έργου των δημιουργών.