Δύο εξιτήρια δόθηκαν σήμερα από το ΓΝ Αμμοχώστου


Δύο εξιτήρια δόθηκαν σήμερα σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Συνολικά στο Νοσοκομείο Αναφοράς μέχρι τις επτά απόψε, νοσηλεύονται 23 άτομα με κορωνοϊό, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Στο Νοσοκομείο έγινε σήμερα μία εισαγωγή ασθενούς που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς δόθηκαν δύο εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης, ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Το ένα άτομο που πήρε εξιτήριο μεταφέρθηκε σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Ο άλλος ασθενής διακομίσθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, όπου και θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση του. Μέχρι σήμερα συνολικά 19 άτομα φιλοξενούνται στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου που άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 120 εισαγωγές και δόθηκαν 84 εξιτήρια.

Εν τω μεταξύ άρχισε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου η δειγματοληψία για κορωνοϊό στο προσωπικό του Νοσηλευτηρίου, στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι αρκετά μέλη του προσωπικού του Νοσηλευτηρίου έχουν ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις, λόγω της νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό, εντούτοις η δειγματοληψία θα επαναληφθεί.

Την ίδια ώρα 125 άτομα από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έδωσαν σήμερα δείγμα για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων για κορωνοϊό σε άτομα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που δικαιούνται να εργάζονται με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, καθώς και σε άτομα από τον ιδιωτικό τομέα, των οποίων οι επιχειρήσεις δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες τους.

ΚΥΠΕ