Δωρεάν Wifi σε Παραλίμνι, Αγία Νάπα και Λιοπέτρι

Τους δήμους σε όλη την Ευρώπη που επιλέχθηκαν για να λάβουν δελτίο WiFi4EU αξίας €15,000 και θα μπορούν να παρέχουν στους επισκέπτες τους δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ανάμεσα τους βρίσκονται 19 δήμοι και κοινότητες από την Κύπρο που κέρδισαν το συγκεκριμένο κουπόνι και θα προσφέρουν δωρεάν Wifi.

Σημειώνεται ότι οι δήμοι, οι οποίοι δεν κέρδισαν κάποιο κουπόνι αυτή τη φορά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις επόμενες προσκλήσεις της ΕΕ. Μια δεύτερη πρόσκληση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων WiFi4EU πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2018. Περισσότεροι από 13,000 δήμοι από όλη την Ευρώπη αιτήθηκαν δωρεάν Wifi. Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων, ο Εκτελεστικός Οργανισμός για την Καινοτομία και τα Δίκτυα (INEA), ο εκτελεστικός οργανισμός της Επιτροπής που είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή του WiFi4EU, δημοσίευσε τον κατάλογο των νικητών.

Ο προϋπολογισμός της εν λόγω πρόσκλησης φτάνει τα €42 εκατ. Οι 2,800 δήμοι ανά την Ευρώπη θα λάβουν κουπόνια αξίας €15.000 για τη δημιουργία ενός hotspot Wi-Fi σε δημόσιους χώρους. Οι νικητές δήμοι καλούνται τώρα να υπογράψουν στην πύλη WiFi4EU συμφωνία επιχορήγησης με την INEA.

Δείτε πιο κάτω τους νικητές από την Κύπρο:

Λιοπέτρι

Παραλίμνι

Αγία Νάπα 

Λατσιά
Τσέρι
Άγιος Δομέτριος
Κακοπετριά
Κουκά
Οίκος
Ανάγεια
Ασκάς
Ορά
Πεντάκωμο
Κάθικας
Δωρά
Τεμβριά
Άγιος Θεόδωρος Σολέας

Λεμεσός 


Πηγή:reporter.Com.Cy