Δρ.Καραγιάννης: Δεν κάναμε λάθος στη λήψη μέτρων, ο εφησυχασμός μας έφερε εδώ


Την πεποίθηση ότι τα μέτρα που λήφθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ήταν σωστά εξέφρασε στον ραδιόφωνο του «ΠΟΛΙΤΗ» και την εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση», το μέλος της Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης. «Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούσαν από το καλοκαίρι ωστόσο o κόσμος κουράστηκε, ξέχασε να τηρεί τα μέτρα και αυτό μας έφερε ως εδώ», υποστήριξε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο κ. Καραγιάννης εκτίμησε ότι αυτά θα είναι αποτελεσματικά, καθώς, όπως είπε, τα παρόμοια μέτρα που λήφθηκαν σε Λεμεσό και Πάφο τον Νοέμβριο απέδωσαν. «Έχουμε ένα κακό σενάριο και προσπαθούμε να αποτρέψουμε το πολύ κακό το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί κατά την διάρκεια των εορτών», πρόσθεσε.  Tόνισε ωστόσο ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά του κόσμου και εξέφρασε την ανάγκη για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  στους χώρους εργασίας. Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί κάποιες εταιρείες δεν άρχισαν να εφαρμόζουν ακόμη την τηλεργασία.

Τέλος, όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι έχει δημιουργηθεί εμβολιαστική επιτροπή στο υπουργείο Υγείας και σημείωσε ότι τα εμβόλια αναμένονται γύρω στις 6 Ιανουαρίου.