Δρ. Πανά για εμβόλια: Όχι, δεν έχω σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων


"Δεν έχω σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων" επισημαίνει και ξεκαθαρίζει η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, η οποία, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, θέλησε να απαντήσει σε ισχυρισμούς που υπάρχουν εις βάρος της περί χρηματοδότησής της για προώθηση των εμβολίων.

Έτσι η Δρ. Πανά, στο πλαίσιο της διαφάνειας, όπως είπε, ναι συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και πληρώνεται για τις υπηρεσίες της ωστόσο η ενασχόλησή της δεν έχει να κάνει με τις εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια.

"Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο οποίο συμμετέχουν επιστήμονες μεγάλου βεληνεκούς από όλο τον κόσμο και με επέλεξαν για να εκπροσωπήσω την Κύπρο", υπογράμμισε η Δρ. Πανά.

"Προσπαθούμε να απαντήσουμε ερωτήματα δημόσιας υγείας, δεν έχω σύγκρουση συμφερόντων και οτιδήποτε δηλώνω για τον εμβολιασμό προέρχεται από επιστημονική μελέτη."

Πρόσθεσε και πάλι στο πλαίσιο διαφάνειας ότι το πρόγραμμα αυτό έχει κονδύλι 12 εκατομμυρίων ευρώ και θα λάβει άλλα 4 εκατομμύρια.

Η Δρ. Πανά σε έντονο ύφος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να αμαυρώνουμε με τέτοιους ισχυρισμούς ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο στόχο έχει να βρει απαντήσεις και λύσεις για αυτή την πανδημία που βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο στη ζωή μας. Οι απαντήσεις που θα δώσει είναι μεταξύ άλλων η ενισχυτική δόση, η τρίτη δόση δηλαδή.

"Οι εταιρείες (που παράγουν εμβόλια) θα δώσουν πληροφορίες ώστε να συμπληρωθούν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες", τόνισε η Δρ. Πανά.