Δρ. Καραγιάννης: Επιπλέον μέτρα εάν στρεσαριστεί περισσότερο το σύστημα υγείας


Για την απαγόρευση των συναθροίσεων, την κρίσιμη επιδημιολογική εικόνα και την κατάσταση που παρουσιάζουν τα Νοσοκομεία της χώρας, μίλησε στην ιστοσελίδα SigmaLive, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδα του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Αρχικά εξήγησε ότι μπαίνουμε στην τέταρτη βδομάδα από τη λήψη οριζόντιων μέτρων με την κατάσταση να έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλούς αριθμούς και προς το παρόν δεν φαίνεται να πέφτουν. Πρόσθεσε ότι η προσοχή βρίσκεται στα Νοσοκομεία και στους νοσηλευόμενους, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ο κύριος ρυθμιστής της κατάστασης.

Επεσήμανε ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων είναι ένα αποτρεπτικό μέτρο, με στόχο να αποφευχθεί η περεταίρω έξαρση της πανδημίας. Εξήγησε ότι τα Χριστούγεννα υπήρξαν πολλές συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, κάτι που ευνοεί τη μετάδοση του ιού, προσθέτοντας ότι «δεν περιορίσαμε τις επαφές μας».

«Δεν είμαστε σε απόλυτα κρίσιμη κατάσταση, αλλά το βλέμμα μας είναι στα Νοσοκομεία. Αν στρεσαριστεί ακόμη περισσότερο το σύστημα υγείας τότε δυστυχώς θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα».

Τέλος είπε ότι σε λίγες μέρες θα αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση και αν τους ζητηθεί η άποψη τους, θα καταθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις.