Δρ. Αρμεύτης: Υψηλού ρίσκου οι χαλαρώσεις με 30% μονές δόσεις εμβολίων (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για την εξέλιξη του Εμβολιαστικού Πλάνου φαίνεται πως εξελίσσεται η Πύλη Εμβολιασμού, με το ένα πρόβλημα να διαδέχεται το άλλο, δημιουργώντας σοβαρή χρονοκαθυστέρηση στην διευθέτηση ραντεβού. 

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» και θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει, ο Πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει η αίσθηση ότι η Πύλη Εμβολιασμού δημιουργήθηκε για να γίνονται λιγότεροι εμβολιασμοί».

Χάρης Αρμεύτης - Πνευμονολόγος

«Αν πραγματικά θέλαμε να αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού και να οδηγηθούμε στο επόμενο βήμα που θα ήταν να δημιουργήσουμε συνθήκες πληθυσμιακής ανοσίας και να επανέλθουμε στην κανονικότητα, θα είχαμε διευκολύνει την διαδικασία.»

Και προσέθεσε ότι θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να πηγαίνει σε ένα εμβολιαστικό κέντρο με την ταυτότητά του για να εμβολιαστεί. «Όπως κάνουμε 60.000 rapid tests την ημέρα, θα μπορούσαμε να κάνουμε και 60.000 εμβολιασμούς», εξήγησε, λέγοντας ότι δεν έχει δοθεί στον κόσμο το δικαίωμα να εμβολιαστεί χωρίς προβλήματα.

Αναφερόμενος στις χαλαρώσεις, ο κ. Αρμεύτης είπε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πισωγυρίσματος.

Χάρης Αρμεύτης - Πνευμονολόγος

«Η οποιαδήποτε χαλάρωση με περίπου 30% μονές δόσεις εμβολίων, είναι χαλαρώσεις υψηλού ρίσκου.»

«Στο θέμα του εμβολιασμού, κατά πόσο καταφέραμε να εμβολιάσουμε και να προστατεύσουμε, εδώ υπάρχει θέμα, υπάρχει θέμα και υπάρχει και ο κίνδυνος πισωγυρίσματος» διαπίστωσε ο ίδιος, λέγοντας πως όταν δεν δίνεις την ελευθερία σε όποιον θέλει να εμβολιαστεί μπαίνεις στην διαδικασία προσπάθειας τετραγωνισμού του κύκλου. 

Όσον αφορά την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, ο κ. Αρμεύτης σημείωσε ότι ναι υπάρχει μείωση των νοσηλευόμενων, αλλά δεν παύει να είναι μια κατάσταση ριψοκίνδυνη, από την στιγμή που δεν έχει αναπτύξει το τοίχος ανοσίας.