Δολοφόνος στα 15 του… Δεκαεννέα χρόνια μετά σκότωσε την γυναίκα του στη Λευκωσία

Συγκλονίζει το χρονικό της τραγωδίας και το βεβαρημένο παρελθόν του δράστη… Μόλις στα δεκαπέντε του χρόνια σκότωσε συνομήλικο του. Δεκαεννέα χρόνια μετά συνελήφθη σε σχέση με το θάνατο της ίδιας του της γυναίκας. Ο 34χρονος τότε Ντέϊβιντ, οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για το φόνο της ίδιας της συζύγου του.

24 Φεβρουαρίου 1996…

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την τραγική ιστορία μίας μητέρας τεσσάρων παιδιών που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον σύζυγο στο κέντρο της Λευκωσίας.
Αν και αρχικά τα μέλη των ανακριτικών αρχών πίστευαν ότι πρόκειται για αυτοκτονία -αφού το θύμα βρέθηκε στο δρόμο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος τους- ακολούθως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστή που είχε διενεργήσει την νεκροψία επί της σορού της, ότι η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα στο σώμα της, τα οποία δεν προκλήθηκαν από την πτώση της στο κενό.

Σύμφωνα με τα όσα κατέδειξαν οι εξετάσεις, η άτυχη Α. -μητέρα τεσσάρων παιδιών- γρονθοκοπήθηκε και χτυπήθηκε με σίδερο από τον σύζυγό της προτού βρεθεί στο δρόμο νεκρή. Ο δράστης υποστήριξε ότι η ίδια η γυναίκα του πήδηξε απ’ το παράθυρο ύστερα από έντονη λογομαχία που είχε προηγηθεί, ενώ πληροφορίες είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι ο ίδιος μετέφερε το άψυχο σώμα της πίσω στο διαμέρισμα και κάλεσε το ασθενοφόρο.

 

Δολοφόνος για δεύτερη φορά…

Όπως είχε γραφτεί τότε στον τύπο της εποχής, ο δράστης από την Βρετανία είχε παρελθόν. Συγκεκριμένα είχε απασχολήσει και την Βρετανική Αστυνομία, για υποθέσεις ναρκωτικών κλοπών και διαρρήξεων. Το όνομα του είχε μάλιστα συνδεθεί με τη δολοφονία συνομήλικου του -ύστερα από καυγά- όταν ήταν 15 ετών. Τότε δεν είχε καταδικαστεί για φόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν ανήλικος, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

Οι καυγάδες που «βάφτηκαν» με αίμα…

Αφορμή του στυγερού εγκλήματος φαίνεται να ήταν ένας καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα στο ζευγάρι, σύμφωνα και με τα όσα καταγράφει ο τύπος 22 χρόνια πριν. Όπως αναφέρθηκε τότε, το ζευγάρι είχε συχνές προστριβές, ενώ λίγες ημέρες πριν το φονικό, ο συζυγοκτόνος είχε απειλήσει ξανά με μαχαίρι την γυναίκα του.