Δολοφονία Αγίας Νάπας: «Το κλίμα φόβου εμποδίζει όσους ξέρουν να μιλήσουν»


Η αδερφή του Γκάρυ Χριστοδούλου, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονίας στην Αγία Νάπα, μίλησε σε βρετανικά ΜΜΕ και κατήγγειλε ότι «το κλίμα φόβου που έχει καλλιεργηθεί εμποδίζει την οικογένειά του από το να πάρει απαντήσεις».

 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου, το όχημα του Χριστοδούλου εντοπίστηκε από την Αστυνομία ακινητοποιημένο ένα χιλιόμετρο πριν τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας με την μηχανή και τα φώτα του αναμμένα.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το τζάμι της πόρτας του οδηγού ήταν θρυμματισμένο από πυροβολισμό και ότι υπήρχε μία σφαίρα καρφωμένη στην θέση του συνοδηγού.

Ύστερα από έρευνες στην γύρω περιοχή, η Αστυνομία εντόπισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε θαμνώδη περιοχή στην απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου, νεκρό τον Χριστοδούλου, με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι.

Σχεδόν 12 μήνες όμως μετά την δολοφονία, η οικογένειά του ζητάει ακόμη απαντήσεις.

Η αδερφή του Σοφία φοβάται ότι η φρικτή φύση του εγκλήματος εμποδίζει τους ανθρώπους που έχουν πληροφορίες να τις βγάλουν προς τα έξω.

Μιλώντας στην «Liverpool Echo» εξέφρασε την αγανάκτηση της για τους χειρισμούς της Κυπριακής Αστυνομίας, αν και την έχουν διαβεβαιώσει ότι κάνουν ότι μπορούν για την υπόθεση.  

Μάλιστα, δεν έκρυψε την οργή της για το γεγονός ότι τα προσωπικά υπάρχοντα του Γκάρυ δεν τους έχουν επιστραφεί.

Η Σοφία κατήγγειλε στο ίδιο μέσο ότι οι Κυπριακές Αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί της για να την πληροφορήσουν για τις εξελίξεις της υπόθεσης, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει ορίσει ημερομηνία για θανατική ανάκριση, παρά το γεγονός ότι στη Βρετανία έχει ολοκληρωθεί.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι ζήτησε πληροφορίες αλλά της αρνήθηκαν με το δικαιολογητικό ότι δεν μπορούν να μιλήσουν γι' αυτό το θέμα τηλεφωνικώς.

Μιλώντας στην Liverpool Echo είπε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Οι άνθρωποι που δούλευαν μαζί του δεν επικοινωνούν μαζί μας. Είναι λες και φοβούνται. Φοβούνται για τί όμως; Γιατί κανείς δεν μου λέει για ποιο πράγμα φοβούνται;».

Gary Christodoulou, 33, from Walton, was shot dead in Cyprus