Διώκεται αξιωματικός για τον θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ


Από το Στρατιωτικό Δικαστήριο θα δικαστεί ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, αναφορικά με την υπόθεση του τραγικού θανάτου του 27χρονου δεκανέα συμβασιούχου οπλίτη Παναγιώτη Γιαννιού.

Αυτό αποφάσισε η Νομική Υπηρεσία, μετά τη μελέτη του ογκωδέστατου φακέλου που ετοίμασε η ομάδα των ανακριτών της Αστυνομίας Πάφου, ύστερα από την τραγωδία στη θάλασσα της Λάρας τον περασμένο Ιούνιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού ΣΥΟΠ. Η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε όπως ο εν λόγω αξιωματικός που βρισκόταν στο μοιραίο ελικόπτερο από το οποίο φαίνεται να έπεσε πρόωρα στο νερό ο Γιαννιός, θα δικαστεί από το Στρατιωτικό Δικαστήριο που είναι και το αρμόδιο για να εκδικάσει την υπόθεση. 

Ο αξιωματικός βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και βρισκόταν ανάμεσα στα πέντε πρόσωπα που βρίσκονταν στην καμπίνα του ελικοπτέρου: ο υπεύθυνος ρίψης, ο υπεύθυνος καμπίνας, οι δύο πιλότοι και ένας κινηματογραφιστής.

Σχετικές οδηγίες δόθηκαν στην Αστυνομία η οποία τώρα θα συνεργαστεί με τη Στρατιωτική Εισαγγελία για να καταχωρηθεί η υπόθεση στο Στρατιωτικό Δικαστήριο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος ΣΥΟΠ είχε τραυματισθεί θανάσιμα μετά από άλμα που πραγματοποίησε από ελικόπτερο στη θάλασσα. Για τη διερεύνηση του τραγικού συμβάντος, μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Πάφου ταξίδεψαν στην Ιταλία, στην έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας του ελικοπτέρου της Ε.Φ., παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα από το μαύρο κουτί από το οποίο έγινε η μοιραία πτώση του Παναγιώτη Γιαννιού.

Παράλληλα, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώθηκαν στο ότι ο τραυματισμός του 27χρονου ΣΥΟΠ επήλθε από την πρόσκρουσή του στη θάλασσα, η οποία δεν έγινε με τον σωστό τρόπο.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος Παναγιώτης δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Χατζηβασίλης / Φιλελεύθερος