Διπλό Φονικό: Συνέχεια με εντάσεις στην κυρίως δίκη

Με ενστάσεις από τον δικηγόρο της Σάρα Σιαμς και αντιπαραθέσεις με την Κατηγορούσα Αρχή ξεκίνησε εκ νέου στο Κακουργιοδικείο η κυρίως δίκη για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου.

 

Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσωπεί η Θεοδώρα Παπακυριακού, ενώ κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας ο αστυφύλακας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ανδρέας Δανιήλ, ο οποίος είναι ο μάρτυρας-φωτογράφος και εξεταστής της σκηνής του εγκλήματος.

 

Αφού κατέθεσε για αριθμό φωτογραφιών, γάντια και κηλίδες από αίματα που εντοπίστηκαν στις 24 Απριλίου στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ακροπόλεως κοντά στο πάρκο της περιοχής, περιέγραψε τη διαλογή 18 φωτογραφιών.

 

 

Ο συνήγορος υπεράσπισης της δεύτερης κατηγορούμενης, Σάρα Σιαμς, έθεσε έντονα θέμα για καταθέσεις που δεν δόθηκαν στους δικηγόρους από την Κατηγορούσα Αρχή. «Απ ότι βλέπω κάποιες καταθέσεις είναι υποδείξεις σκηνών της πελάτισσας μας. Μας δίνονται με σταγονόμετρο οι καταθέσεις κ το μαρτυρικό υλικό». 

 

Η Κατηγορούσα Αρχή απάντησε ότι είχε δηλώσει ότι θα κληθεί ο φωτογράφος.

 

Ο δικηγόρος της Σάρα Σιαμς, Σωτήρης Αργυρού, τόνισε ότι η μαρτυρία που διαβάζει ο Ανδρέας Δανιήλ δεν τους δόθηκε από την κατηγορούσα αρχή, ενώ ο πρόεδρος του δικαστηρίου παραπέμπει το θέμα σε παρεξήγηση. 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δικηγόρος του τέταρτου κατηγορούμενου, Μάριου Χατζηξενοφώντος. Δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι μάρτυρες.

 

Σε πολύ έντονο ύφος, ο συνήγορος της Σάρα Σιαμς, κατηγόρησε την κατηγορούσα αρχή ότι «προσβάλλει το δικαίωμα δίκαιης δίκης», ενώ ο συνήγορος του Λοΐζου Τζιωνή σημείωσε ότι δεν έχει λάβει πράγματα που έχει ζητήσει.

 

Και οι τέσσερις συνήγοροι, επί της ουσίας, ισχυρίζονται πως η κατηγορούσα αρχή τους αποκρύπτει μαρτυρικό υλικό.

 

Μετά από δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Σάρα Σιαμς, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος επανήλθαν στη δικαστική αίθουσα, ωστόσο Κατηγορούσα Αρχή και συνήγοροι υπεράσπισης συνέχισαν τις διαβουλεύσεις.

 

 

 

Σήμερα το πρωί παρουσιάζονται νέοι μάρτυρες κατηγορίας από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής. Συγκεκριμένα, καλούνται να καταθέσουν μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ), τέσσερεις φωτογράφοι, γραφολόγος και δακτυλοσκόπος.

 

 

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, Λοΐζου Τζιωνή, αναγκάστηκε να αποσύρει τις θέσεις του και τερματίστηκε η δίκη εντός δίκης.

 

Κατόπιν, παρουσιάστηκαν από τον Αστυφύλακα Ανδρέα Παναγή, 163 τεκμήρια για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και τα ματωμένα ρούχα του άτυχου ζεύγους.

 

Πηγή: philenews