Διπλό φονικό: Ένοχος σε δυο κατηγορίες ανθρωποκτονίας ο Χατζηξενοφώντος


Την απόφασή του για την αθωότητα ή ενοχή του Μάριου Χατζηξενοφώντος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για το ρόλο του στο διπλό φονικό, το οποίο διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου του 2018, στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, ανακοινώνει σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

H διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει με τον δικαστή να αναγιγνώσκει τα βασικά σημεία της 140λιδης απόφασης για την υπόθεση. 

Όπως είπε, η πορεία της υπόθεσης του διπλού φονικού ήταν "περιπετειώδης".

Όπως επίσης αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο Χατζηξενοφώντος προκάλεσε «αρνητική εντύπωση», αρχικά έλεγε ότι τον απειλούσε ο Τζιωνής και δεν ήταν σε κανένα στάδιο συνεπής. 

 

Επιπλέον, το Κακουργιοδικείο κάνει σαφείς αναφορές στην απόφασή του, για ψεύδη και αλλαγές στάσεων κατά διαστήματα εκ μέρους του Χατζηξενοφώντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της δικαστικής αίθουσας βρίσκονται συγγενείς του ζεύγους καθώς επίσης και του κατηγορούμενου. 

Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου έχει εισηγηθεί κατά την αγόρευσή της ότι ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, έχοντας πλήρη επίγνωση, όχι μόνο βοήθησε τον Λοΐζο Τζιωνή, πριν, κατά και μετά την διάπραξη του διπλού φονικού με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, αλλά τον παρότρυνε ταυτόχρονα στην τέλεση των εγκλημάτων.

Έχει καλέσει το Δικαστήριο να κρίνει τον κατηγορούμενο ένοχο σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του κατηγορουμένου έχει υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι ο Μάριος Χατζηξενοφώντος  βρέθηκε σε λάθος τόπο και χρόνο και ήταν και αυτός άλλο ένα θύμα του Λοΐζου Τζιωνή, «ο οποίος εξαναγκάστηκε και εξαπατήθηκε να λάβει μέρος σε μια σειρά αδικημάτων υπό την απειλή θανάτου τόσο του ίδιου όσο και μελών της οικογένειας του».

Έχει εισηγηθεί επίσης πως είναι αθώος «γιατί  όποιος ρόλος διαδραματίστηκε από τον ίδιο ήταν κάτω από το καθεστώς εξαναγκασμού, εκφοβισμού, απειλής και χρήσης βίας για τη ζωή του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του».

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει επτά συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης,  της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε και 8η κατηγορία, αυτής της συνωμοσίας για φόνο,  η οποία αναστάληκε.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν, επίσης, ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και η πρώην συμβία του Τζιωνή,  Σάρα Σιαμς.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον Λοΐζο Τζιωνή, την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού και στη Σάρα Σιάμς την ποινή της άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.