Σε αυτοπεριορισμό οι 12 υπάλληλοι - Η ανακοίνωση του Φούρνου


Δώδεκα άτομα εντοπίστηκαν χθες θετικά στον κορωνοϊό σε φούρνο στην Αραδίππου στο πλαίσιο των εξετάσεων που διενεργούνται σε 20.000 εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ήταν ασυμπτωματικοί και το γεγονός ότι διαγνώστηκαν οφείλεται στη μελέτη για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η εταιρία «Ζορπάς», με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών αλλά και των εργαζομένων, βρέθηκαν θετικοί στον ιό δώδεκα υπάλληλοι στο κατάστημα της στην Αραδίππου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας στο κρατικό ραδιόφωνο, οι δώδεκα υπάλληλοι έμεναν στο ίδιο σπίτι.

Τέλος, στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, ενώ έγινε απολύμανση του χώρου και τώρα το κατάστημα λειτουργεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή μέρα κατέγραψε 29 νέα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατο.

Αυτούσια η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η προστασία και η ασφάλεια των πελατών και των συναδέλφων μας υπήρξε ανέκαθεν κορυφαία προτεραιότητα της Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ. Με τον εντοπισμό των πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, εφαρμόσαμε τόσο στις μονάδες παραγωγής όσο και στα καταστήματά μας σε όλη την Κύπρο, πολύ αυστηρά και προληπτικά μέτρα. Όλα τα μέτρα τυγχάνουν συνεχούς παρακολούθησης και αξιολόγησης και όπου κρίνεται σκόπιμο, βάσει και των υποδείξεων των ειδικών, αναθεωρούνται και ενισχύονται περαιτέρω.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, διενεργήσαμε προληπτικά διαγνωστικές εξετάσεις, μέσα από τις οποίες εντοπίστηκε συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων σε συναδέλφους σε εγκαταστάσεις της εταιρείας μας στην Αραδίππου. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι καθώς και όσα άτομα ήρθαν σε επαφή μαζί τους, τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού και τυγχάνουν ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας. Επιπρόσθετα, μεριμνήσαμε όπως όλοι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ομάδα υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις και μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικοί στον ιό, θα λάβουν οδηγίες να επιστρέψουν στην εργασία τους. Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις έχουν απολυμανθεί από εξειδικευμένο συνεργείο, έχουν ελεγχθεί και λειτουργούν κανονικά και με τους πιο αυστηρούς ελέγχους.

Η σχέση μας με τους πελάτες μας και την κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της βασίζεται όλα αυτά τα χρόνια στον επαγγελματισμό, την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Έτσι συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε και σε αυτή τη δύσκολη για τον τόπο μας περίοδο. Αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε δεδομένα προκύψουν, με πλήρη αίσθηση ευθύνης και χωρίς συμβιβασμούς στα θέματα ποιότητας και ασφάλειας

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και το ενδιαφέρον σας και ευχόμαστε η χώρα μας να ξεπεράσει σύντομα αυτή τη νέα δοκιμασία».