Διεκδικούν επέκταση του επιδόματος οι μογονιοί

Η επέκταση του επιδόματος μονογονιού, η κάλυψη της συμβίωσης με άλλο άτομο και η διάσταση συζύγων όπως και η συνέχιση του επιδόματος κατά τις σπουδές του παιδιού είναι μερικές από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, όπως αποφασίστηκαν κατά τη Γενική του Συνέλευση στις 24 Νοεμβρίου.

 

Σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει ότι στις διεκδικήσεις των μελών του περιλαμβάνονται και «η αναθεώρηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ώστε να αποτελεί πραγματική οικονομική στήριξη των φτωχότερων μονογονιών, χωρίς αφαίρεση επιδόματος μονογονιού και τέκνου και διατροφών όπως και η υιοθέτηση πολιτικών ένταξης ή επανένταξης μονογονιών στην αγορά εργασίας».

 

Προσθέτει ότι «στη Γενική Συνέλευση εκφράστηκε η δυσφορία και αγανάκτηση των μονογονιών (στην συντριπτική πλειοψηφία γυναικών) για την  απουσία πολιτικών στήριξης και την απαξίωση μας από το κράτος».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μονογονιοί τονίζουν ότι «μέσα από τις κρατικές πολιτικές ή την παντελή απουσία τους παράγεται και αναπαράγεται η φτώχεια καταδικάζοντας μεγάλη ομάδα μονογονιών, κυρίως γυναικών να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας».

 

Εξάλλου, στη Γενική Συνέλευση, εξελέγη και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων που απαρτίζεται από τους πιο κάτω : Aργεντούλα Ιωάννου(Λ/σος), Άντρη Λουκά (Λ/κα), Νατάσα Νικολάου (Λ/σος),  Πάμπος Ηρακλείδης (Λ/σία), Αρετή Λαπηθιώτη(Λ/σία), Μιχάλης Μιχαήλ(Λ/κα), Στέλλα Δημοσθένους(Λ/σία), Νικολέττα Αντωνίου (Λ/σος), Άντρια Κυριάκου (Λ/σία).