Διεθνή ΜΜΕ: Από Φιλιππίνες η 19χρονη που βίασε ο «Ορέστης»



Στοιχεία για την ταυτότητα της 19χρονης, η οποία, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον 35χρονο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο, δίνουν στη δημοσιότητα δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το AFP, που επικαλούνται τα εν λόγω δημοσιεύματα, η 19χρονη φαίνεται ότι έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες και είχε καταγγείλει τον βιασμό της από τον 35χρονο. Να θυμίσουμε ότι τέσσερα από τα θύματα δολοφονιών του «Ορέστη» κατάγονται από τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα ανέφερε ότι τον ύποπτο τον γνώρισε τέλη του 2016 μέσω του διαδικτύου, με σκοπό να την φωτογραφίσει ως μοντέλο, πράγμα το οποίο έγινε.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, αρχές του 2017 ο ύποπτος την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητό του, με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε και τη μετέφερε σε τοποθεσία της Λευκωσίας, όπου μέσα στο αυτοκίνητό του ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της. Η παραπονούμενη προσπάθησε να αντισταθεί, φωνάζοντας ταυτόχρονα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο ύποπτος με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου βιντεογραφούσε την όλη πράξη. Η παραπονούμενη εκμυστηρεύτηκε μετά από πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος το γεγονός σε φιλικό της πρόσωπο, καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου. Παράδωσε, επίσης, υλικό συνομιλίας μεταξύ της ιδίας και του υπόπτου, καθώς και συνομιλία του φιλικού της προσώπου που το εκμυστηρεύτηκε με τον ύποπτο, η οποία έγινε μετά τη διάπραξη του αδικήματος.

Σε συμπληρωματική κατάθεση που λήφθηκε από την παραπονούμενη στις 3/5/2019, διαπιστώθηκε ότι κατά το έτος 2018 συνομιλούσε μέσω του Fcebook με το προφίλ του Ορέστη, χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ο ύποπτος, ενώ δεν συναντήθηκε μαζί του και οι συνομιλίες τους ήταν περί φωτογραφήσεων.

Στο δικαστήριο ο 35χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό της 19χρονης, ενώ δεν έφερε ένσταση στο διάταγμα 8ήμερης κράτησής του.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.