Διαμαρτυρία στο Προεδρικό για την αποφυλάκιση παιδεραστή

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση απονομής προεδρικής χάρης σε άτομο που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εις βάρος ανηλίκου, προγραμματίζεται για την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
 
Σε ανάρτηση των διοργανωτών της εκδήλωσης στο Facebook αναφέρεται ότι «ως γονείς και ως κοινωνία διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απονομή προεδρικής χάρης σε άτομο καταδικασθέν για σεξουαλικής φύσης αδικήματα εις βάρος ανηλίκου».

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η μηδενική ανοχή της Πολιτείας απέναντι σε αυτά τα άτομα, πως οι ποινές θα πρέπει να είναι αυστηρότατες και πως θα πρέπει να εξαιρούνται της δυνατότητας για απονομή προεδρικής χάρης, παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί συνταγματικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Καταλήγοντας, η πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση, αναφέρει πως αποτελεί λαϊκή απαίτηση η Πολιτεία να λάβει τα δέοντα μέτρα για προστασία των θυμάτων με την αποφυλάκιση των καταδικασθέντων.
 
Πηγή: philenews