Διαβάστε τον καιρό στην επαρχία Αμμοχώστου

Η ασθενής χαµηλή πίεση και η ασταθής αέρια µάζα, που επηρεάζουν την περιοχή, υποχωρούν σταδιακά.

 

Σήµερα θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια.

 

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. 

Η θερµοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί τοπικά θα υπάρχει παγετός.

 

Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά, λίγο ταραγµένη, στα νότια και µέχρι ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. 

Η θερµοκρασία το βραδυ στην Αμμόχωστο, θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

 

Την Κυριακή, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις στα δυτικά, αλλά από το µεσηµέρι θα καταστεί κατά διαστήµατα συννεφιασµένος. Τοπικά πιθανό να πέσουν ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.