ΔΗΣΥ για σενάριο Αννίτας: Δεν υπάρχει plan B- «Συρτάκι» η συσπείρωση


Τα όσα ακούγονται και γράφονται για την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψη για άλλα σενάρια, απάντησε ότι «θα είμαι ξεκάθαρος και θα το πω όσο πιο δυνατά μπορώ. Δεν υπάρχει σενάριο Β, δεν υπάρχει άλλη σκέψη, υποψήφιος του ΔΗΣΥ είναι ο πρόεδρος της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, και πάμε δυνατά, πάμε αισιόδοξα, πιστεύουμε τον Αβέρωφ Νεοφύτου και στο τι πρεσβεύει ο ΔΗΣΥ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών και εάν όλα πάνε καλά θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Παραδέχθηκε ότι «ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά δεν δώσαμε ποτέ εύκολες μάχες στον ΔΗΣΥ. Πάντα τα πράγματα ήταν δύσκολα και πάντα τα παλεύαμε και τα παλεύουμε μέχρι τέλους. Και συνήθως βγαίνουμε νικητές. Με ταπεινότητα το λέω, δίνουμε μάχες με σεβασμό στον κόσμο και τους ψηφοφόρους και την κοινωνία και τους Κύπριους πολίτες, δίνουμε τη μάχη βασισμένη στις αρχές μας και όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας ότι δίνουμε πάντοτε το άπαν το δυνάμεων μας.

Στην ερώτηση εάν υπήρξε επεισοδιακή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, απάντησε ότι «δεν γνωρίζω εάν υπήρχε επικοινωνία, απουσίαζα στο εξωτερικό, δεν είχα κάποια ενημέρωση. Δεν το αποκλείω αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τοποθετηθεί όταν θεωρήσει ότι έχει ανάγκη να τοποθετηθεί, όταν νιώσει ότι πρέπει να τοποθετηθεί. Δεν πρόκειται να πει κανείς σε οποιονδήποτε πολίτη, πόσω μάλλον στον πρόεδρο της Δημοκρατίας πότε θα τοποθετηθεί».

Για τις φήμες για κινήσεις συγγενών του προέδρου υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη, «δεν σχολιάζουμε και δεν ασχολούμαστε με το τι κάνει ο κάθε πολίτης, πόσω μάλλον συγγενείς του οποιουδήποτε».

Απευθυνόμενος στους «δελφίνους» στον ΔΗΣΥ είπε ότι «εάν αυτή τη στιγμή ασχολείται με την επόμενη ημέρα, ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πλην της μεγάλης μάχης που έχουμε να δώσουμε, κάνει ζημιά και στον ίδιο τον υποψήφιό μας και στην παράταξη και στο τέλος της ημέρας στον εαυτό του». Σε ερώτηση εάν έχει προσέξει τέτοια φαινόμενα, απάντησε ότι «για να το λέω αυτό σημαίνει ότι το έχω προσέξει. Γι αυτό και το λέω. Στο τέλος των εκλογών θα έχουμε πολύ χρόνο».

Στη συνέχεια σχολίασε τις αναφορές του Ευθύμιου Δίπλαρου για «εσωτερικές δημοσκοπήσεις», τονίζοντας ότι «για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω υπόψη μου εσωτερικές δημοσκοπήσεις. Ίσως ο κ. Δίπλαρος ξέρει κάτι παραπάνω, εγώ θα πω αυτού που ξέρω και αυτό που νιώθω και αυτό που βιώνω. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πρόβλημα συσπείρωσης στον ΔΗΣΥ. Έχουμε να κάνουμε με προβληματιζόμενους πολίτες, έχουμε πολίτες που είναι και σκεπτόμενοι και άνθρωποι παραγωγικοί και προβληματίζονται. Διαχρονικά αυξάνεται κατακόρυφα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, παρομοιάζομαι εάν θέλετε με το συρτάκι. Όσο πλησιάζει το τέλος, αυξάνουμε ρυθμούς. Είμαι πεπεισμένος ότι η συσπείρωση θα είναι τέτοια, που δεν θα τίθεται ζήτημα για το κατά πόσον ο Αβέρωφ θα είναι στον 2ο γύρο, θα είναι και με άνεση».