Δημ.Συμβουλος Αμμ/στου: Πολιτική αλητεία



Στην εμπλοκή του ονόματός του σχετικά με Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων αναφέρθηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρύσανθος Ζαννέτος.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Ατζέντα» στον ACTIVE, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου, εξέφρασε την άποψη ότι «πρόκειται για περίπτωση πολιτικής αλητείας».

 

Εξήγησε ότι είναι μια περίπτωση αναδιάρθρωσης δανείου δύο φυσικών προσώπων, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε η εντύπωση ότι το ΑΚΕΛ έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης.

 

Όπως είπε, το δάνειο έγινε από δύο κοινοτικούς συμβούλους Άχνας για να κτιστεί το κτήριο των Λαϊκών Οργανώσεων της περιοχής. 

Ο κ. Ζαννέτος ανέφερε ότι οι δύο κατέληξαν σε συμφωνία με την Altamira για δάνειο 85.000 ευρώ. Η Altamira πρότεινε τα δύο αυτά φυσικά πρόσωπα να δώσουν ποσό 60.000 ευρώ.

 

«Εξ όσων γνωρίζω», είπε ο Χρύσανθος Ζαννέτος, «τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων δεν ανήκουν στα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα».

 

Το όνομα του, όπως ο ίδιος υποστήριξε, εμφανίστηκε σε έγγραφο που εστάλη στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα για γραμμάτιο ούτως ώστε να πληρώσει –μαζί με άλλο πρόσωπο– τις 60.000.

 

«Τα δάνεια δεν δόθηκαν με κομματικές πλάτες», υπογράμμισε έντονα. «Όταν ήρθε η ώρα να γίνει αναδιάρθρωση του δανείου, το ΑΚΕΛ πλήρωσε τις 60.000 για να απελευθερώσει αυτούς τους ανθρώπους».

 

Ερωτηθείς για το πώς θα προχωρήσει, απάντησε ότι υπάρχει ζήτημα προσωπικών δεδομένων αλλά και το πώς οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν αυτό τον φάκελο. Όπως είπε, θα συζητήσουν με τους νομικούς τους συμβούλους για το πώς θα προχωρήσουν.

 

Καταλήγοντας, διερωτήθηκε γιατί δημοσιεύθηκαν αυτά τα ονόματα, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη περίπτωση για ΜΕΔ Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων που δημοσιεύθηκε ήταν η συγκεκριμένη.

 

Πηγή: philenews