Δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε όσα λέει ο Τραμπ για τον κορωνοϊό


Οι Αμερικανοί εμφανίζονται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε όσα λέει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς σχεδόν όλοι απορρίπτουν τη δήλωσή του ότι η COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενέσεις λευκαντικού ή άλλων απολυμαντικών στους ανθρώπους που έχουν νοσήσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου και διαπιστώθηκε πως λιγότεροι από τους μισούς ενήλικους στις ΗΠΑ (47%) δηλώνουν ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «κάπως πιθανό» να ακολουθήσουν τις συστάσεις του προέδρου Τραμπ για τον κορωνοϊό.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό που δήλωνε ότι θα ακολουθούσε τις συμβουλές του Τραμπ σε έρευνα που έγινε στο τέλος Μαρτίου.

Οι Αμερικανοί δήλωσαν σε ποσοστό 98% ότι δεν θα προσπαθήσουν να εμβολιαστούν με λευκαντικό ή κάποιο άλλο απολυμαντικό αν μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Μεταξύ αυτών ποσοστό 98% των Δημοκρατικών και 98% των Ρεπουμπλικάνων.