Δημος Αμμοχώστου: Αμμόχωστος ούτε και φέτος δυστυχώς είναι το καλοκαίρι σου


Η χρήση του ονόματος Αμμόχωστος αναφορικά με την καμπάνια που διεξάγει η επαρχία Αμμοχώστου για προσέλκυση εγχώριου τουρισμού, γίνεται για εμπορικούς και επικοινωνιακους λόγους και προκαλεί σύγχυση και απροσμέτρητη ζημιά στον αγώνα που διεξάγουμε για διατήρηση ζωντανής της μνήμης  της κατεχόμενης μας πόλης, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμμοχώστου. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου: 

"Αμμόχωστος ούτε και φέτος δυστυχώς είναι το καλοκαίρι σου!

Με αφορμή την παρουσίαση της νέας στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης της Ελ. Επαρχίας Αμμοχώστου με τίτλο «Αμμόχωστος είναι το καλοκαίρι σου» που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου 2020 από την ΕΤΑΠ και προς αποφυγή οποιωνδήποτε παρερμηνειών ο Δήμος Αμμοχώστου για πολλοστή φορά τονίζει τα πιο κάτω:

1. Η Αμμόχωστος μας παραμένει για 46 χρόνια υπό κατοχή, με το μεγαλύτερο της μέρος να είναι εποικισμένο και να εκτουρκίζεται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου και με το υπόλοιπο μέρος της να είναι περιφραγμένο υπό τον αυστηρό έλεγχο του τουρκικού κατοχικού στρατού. Η Αμμόχωστος μας δυστυχώς δεν έχει δει το καλοκαίρι από το 1974 και όπως είναι οι καταστάσεις φαίνεται πως ούτε και φέτος θα το δει.


2. Η χρήση του ονόματος της Αμμοχώστου για εμπορικούς, για επικοινωνιακούς ή και για άλλους σκοπούς από πρόσωπα και/ή θεσμούς εκτός από τους νόμιμους εκπροσώπους της πόλης, προκαλεί δυστυχώς μεγάλη σύγχυση και απροσμέτρητη ζημιά στον αγώνα που διεξάγουμε για διατήρηση ζωντανής της μνήμης  της κατεχόμενης μας πόλης. Προκαλεί επίσης σε όλους μας θυμό και απογοήτευση όταν βλέπουμε πως με μεγάλη ευκολία κάποιοι για δικούς τους λόγους και όχι από άγνοια, διαγράφουν την πόλη μας σε μια αδιέξοδη προσπάθεια να αναδείξουν την τοπική τους κοινωνία σαν υποκατάστατο της Αμμοχώστου που στενάζει για τόσα χρόνια.


3. Σε μια περίοδο που η Τουρκία απειλεί με νέα τετελεσμένα την Αμμόχωστο, οι δημότες μας και ο Δήμος της πόλης αναμένουν από όλους την στήριξη και την συμπαράσταση και όχι την, ευτυχώς από ορισμένους  και λίγους,  υπόσκαψη του αγώνα μας. 


4. Σαν Δήμος Αμμοχώστου χαιρόμαστε να βλέπουμε να αναπτύσσονται όλες οι περιοχές της Κύπρου, μας ικανοποιεί δε  ιδιαίτερα η ανάπτυξη και η πρόοδος της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου στην οποία νοιώθουμε και εμείς πως ανήκουμε. Προσβλέπουμε μάλιστα με αγωνία την ώρα που θα μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε ξανά για την ευημερία όλης της επαρχίας μας σε μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα.


5. Ο Δήμος Αμμοχώστου στην αμέσως επόμενη του συνεδρία θα συζητήσει ξανά το θέμα για να χαράξει μια στρατηγική με σκοπό την τελική και οριστική του επίλυση για να μπορέσει να  παραμείνει συγκεντρωμένος στην μεγάλη προσπάθεια για επιστροφή της πόλης μας κάτι που αποτελεί ίσως  την μια και μοναδική κίνηση  για αποφυγή της διχοτόμησης της πατρίδας μας."