Δήμος Αμμοχώστου: "Η Κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα" (video)


Δήμαρχος Αμμοχώστου καλεί την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά απέναντι στα νέα τετελεσμένα που προσπαθεί να δημιουργήσει η Άγκυρα στην περίκλειστη πόλη μετά και τις σημερινές προκλητικές ενέργειες να διοργανωθεί "πολιτική/νομική συζήτηση" για το άνοιγμα της Αμμοχώστου υπό τ/κ διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι περιηγήθηκε  στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις λέγοντας ότι "ήρθε η ώρα να ανοίξει το Βαρώσι".

Ο Οκτάι έφτασε στα κατεχόμενα λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα σήμερα για να συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα Βαρώσια, στο «σπίτι του στρατού» που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Σάντι Μπιτς στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. 

Καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες 

"Να δώσουμε σημασία σε αυτές τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία με τους εγκάθετούς της το δίδυμο Τατάρ - Οζερσάι. Θα είμαστε συνέχεια σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα", δήλωσε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο επιδόθηκε και στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. 

Όσα αναφέρει το ψήφισμα...

1. Καταδικάζει με αισθήματα αποτροπιασμού και αγανάκτησης τις απαράδεκτες ενέργειες που σχεδιάστηκαν από τους Κουντρέτ Οζερσάι και Ερσίν Τατάρ με τη σύμπραξη του βαθέως κράτους της Τουρκίας με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και σχεδιασμούς.

2. Θεωρεί πως ενέργειες που αφορούν την Αμμόχωστο και οι οποίες δεν συνάδουν με τις πρόνοιες των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών όπως και με τα αποτελέσματα της πρόσφατης συζήτησης στο ΣΑ δημιουργούν ένταση και εκτρέπουν το Κυπριακό από τη συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

3. Οι ενέργειες αυτές επιφέρουν καίριο πλήγμα στις προσπάθειες για επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών και υποσκάπτουν την προοπτική για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα και τις παραμέτρους του ΟΗΕ.

4. Προτρέπει την Κυβέρνηση της ΚΔ και τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά απένταντι στα νέα τετελεσμένα που προσπαθούν να δημιουργήσουν γνωστοί κύκλοι του κατοχικού καθεστώτος και να συνδράμουν στις προσπάθειες για εφαρμογή των ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ και της ΕΕ τα οποία αποβλέπουν στην επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. 

5. Καλούνται οι Αμμοχωστιανοί αλλά και όλος ο κυπριακό λαός να επιδείξει πνεύμα αποφασιστικότητας και να συστρατευτούν με τον Δήμαρχο και το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Αμμοχώστου, το οποίο προωθεί εκ νέου σειρά μέτρων και ενεργειών σε συνεργασία με τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου.

Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της Δερύνειας

Ως άμεση αντίδραση έναντι των έκνομων ενεργειών το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησε στις 17:00 το απόγευμα διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της Δερύνειας που οδηγεί στη κατεχόμενη πόλη. 


Δείτε εικόνες από την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πιο κάτω βίντεο της ιστοσελίδας www.alphanews.live