Δήμος Αμμοχώστου: Δημιουργούν ένταση οι τουρκικές ενέργειες


Οι ενέργειες που αφορούν την Αμμόχωστο και οι οποίες δεν συνάδουν με τις πρόνοιες των ψηφισμάτων του ΟΗΕ σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένταση και να εκτρέψουν το Κυπριακό από την από καιρού συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμμοχώστου.

Με αφορμή την ανακοινωθείσα  σύσκεψη για το προσεχές Σάββατο με την συμμετοχή υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων που θα πραγματευτεί, όπως έχει δημοσιευθεί, το μέλλον της περιφραγμένης Αμμοχώστου, ο Δήμος Αμμοχώστου αναφέρει τα πιο κάτω:

  1. Θεωρεί πως ενέργειες που αφορούν την Αμμόχωστο και οι οποίες δεν συνάδουν με τις πρόνοιες των σχετικών ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. και άλλων διεθνών οργανισμών όπως και με τα αποτελέσματα της πρόσφατης συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σκοπό έχουν, ανάμεσα σε άλλα, να δημιουργήσουν ένταση και να εκτρέψουν το Κυπριακό από την από καιρού συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
  2. Καταδικάζει έντονα τέτοιες ενέργειες, δηλώνει πως θα αντισταθεί σε τέτοιο ενδεχόμενο με όσες δυνάμεις διαθέτει και καλεί όλους, ιδιαιτέρως τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας που αντιτίθενται στους όποιους σχεδιασμούς για διχοτόμηση της Κύπρου, να σταθούν συμπαραστάτες σε αυτό τον αγώνα.
  3. Τονίζει ξανά πως η επιστροφή του περιφραγμένου τμήματος της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα θα αποτελέσει το κίνητρο για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού και ευχή του είναι το συντομότερο να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις που να οδηγήσουν σε αίσιο τέλος.
  4. Καλεί τον Γ.Γ. και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όλη την διεθνή κοινότητα να προστατεύσουν τα νόμιμα  δικαιώματα των δημοτών της Αμμοχώστου και να σταθούν εμπόδιο στις παράνομες και πειρατικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας και των εδώ εκπροσώπων της σε σχέση με την Αμμόχωστο.