Δήμος Αμμοχώστου: Αποφασισμένος για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών

Επαναβεβαιώθηκε χθες η ετοιμότητα του Δήμου Αμμοχώστου για αγώνα αποτροπής των τουρκικών σχεδιασμών για την πόλη της Αμμοχώστου, κατά την πρώτη επίσημη συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου, υπό τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, Σίμο Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, στο Δημαρχείο Αμμοχώστου, στη Λεμεσό, ο κ. Ιωάννου υπενθύμισε ότι στα μέτρα που αποφασίστηκαν περιλαμβάνεται επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου στις Βρυξέλλες, το δεύτερο δεκαήμερο Οκτωβρίου, όπου ζητήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Επίσης, συνέχισε, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Οργανώσεων Αμμοχώστου, “όπου εκεί θα αποφασιστούν και νέα μέτρα”, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου (0930), αντιπροσωπεία του Δήμου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου θα ζητηθεί όπως το θέμα της Αμμοχώστου τεθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ,”κάτι το οποίο μας έχει πει πως θα το θέσει”.

“Ίσως να γίνει και προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά θα δούμε πως θα πάνε οι συνομιλίες και μακάρι να ευοδωθούν και να μην χρειαστεί”, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη πως έχει προταθεί στον Υπουργό Εξωτερικών, όπως συσταθεί μια επιτροπή, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, που θα καταγράψει τις περιουσίες των Αμμοχωστιανών, ενώ υπενθύμισε ότι προγραμματίζονται, στο Υπουργείο Εξωτερικών, συναντήσεις με Πρέσβεις ξένων χωρών.

Αποφασίστηκε επίσης, όπως κατά την αντικατοχική εκδήλωση στις 14 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, αναρτηθούν πανό με το σύνθημα “Κάτω τα χέρια από την Αμμόχωστο” και όπως είπε ο κ.Ιωάννου “αυτό θα ζητήσουμε από τις ομάδες της Αμμοχώστου, την Ανόρθωση και τη Νέα Σαλαμίνα, μαζί με την αντίπαλη ομάδα, να έχουν το σύνθημα στο γήπεδο και να κρατάνε πλακάτ οι οπαδοί”.