Δήμος Αγίας Νάπας: Καταγγέλλει κι επίσημα τους παράνομους σκυβαλότοπους


Ο Δήμος Αγίας Νάπας προχωρεί σήμερα σε καταγγελία στην Αστυνομία για την ύπαρξη σε διάφορες περιοχές παράνομων σκυβαλότοπων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, προχωρεί σήμερα η Αγία Νάπα σχετικά με την ύπαρξη παράνομων σκυβαλότοπων, αφού σε αρκετές περιοχές, δίπλα από κατοικίες πετάγονται και καίγονται τόνοι σκουπιδιών σχεδόν καθημερινά, προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους».

Προστίθεται ότι «το θέμα απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τον Δήμο Αγίας Νάπας, με τους πολίτες να δηλώνουν αγανακτισμένοι από την κατάσταση. Εκπρόσωποι των κατοίκων αναφέρουν ότι το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι θέλουν να ζήσουν φυσιολογικά χωρίς αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να αναγκάζονται να είναι κλεισμένοι στο σπίτι γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας, "οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν είναι δική μας δουλειά να αναφέρουμε ή να επιδείξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επιλυθεί το πρόβλημα».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «σήμερα αναμένεται να καταχωρηθεί επίσημη καταγγελία στην αστυνομία από την Δήμο ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δυναμικά μέτρα με σκοπό την άμεση επίλυση του προβλήματος. Σημείωσε ακόμα ότι συνηγορεί με όσα ανέφεραν οι κάτοικοι και πως τα τελευταία χρόνια καταβλήθηκε τιτάνια προσπάθεια μείωσης του φαινομένου».