Δημήτρης Λιγνάδης: Ώρα απολογίας - Κρίνεται η ένσταση ακυρότητας


Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας μαζί με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια για να απολογηθεί για τα όσα του καταλογίζουν οι μηνυτές του και τις πράξεις του κατά συρροή βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης. Ο σκηνοθέτης ηθοποιός έχει καταγράψει τα συμβάντα και θα επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του καταμαρτυρούν μηνυτές και μάρτυρες με τον κ. Κούγια να έχει δώσει ήδη το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο συνήγορός του, ο κ. Λιγνάδης βρισκόταν σε διαφορετικά μέρη από εκείνα που τον τοποθετούν τα φερόμενα θύματά του. «Εχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρίσκονταν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο» είπε ο κ. Κούγιας.

Αναφερόμενος στην δεύτερη περίπτωση, αυτή του Αυγούστου του 2015, υποστήριξε ότι σύμφωνα με το ημερολόγιό του κατά το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ιθάκη μαζί με την πρώην υπουργό Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα, τον ιδιοκτήτη του Action 24 Διονύσης Παναγιωτάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και τον αδελφό του, τους οποίους θα προτάξει και ως μάρτυρες αύριο πριν την απολογία του.

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης είναι αυτή της πλήρους άρνησης των περιστατικών, αλλά και της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των μαρτύρων, αλλά και της δικογραφίας. Ηδη ο κ. Κούγιας έχει χαρακτηρίσει τη δικογραφία «χοντροκομμένη κατασκευή». Επιπλέον, ήδη από την κατατεθείσα ένσταση ακυρότητας κάνει λόγο για απουσία φωτογραφιών, ιατροδικαστικών εκθέσεων, μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω κάποιου social media, εκ των οποίων θα ήταν δυνατή η επιβεβαίωση των καταγγελλόμενων.

Τι θα γίνει με την ένσταση ακυρότητας

Πριν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη απαιτείται η έκδοση βουλεύματος που θα κρίνει την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή, ο σκηνοθέτης θα αφεθεί ελεύθερος και θα κληθεί από τις Αρχές με άλλη διαδικασία. Αν δεν γίνει δεκτή η ένστασή του, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά.

.

Πηγή: Έθνος