Δήμητρα: Πώλησε τις μετοχές της Tsokkos, επένδυσε στη Lordos

Συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Lordos Hotels (Holdings) Public Ltd απέκτησε η Δήμητρα Επενδυτική, ενώ ταυτόχρονα πώλησε της συμμετοχή της  στο μετοχικό κεφάλαιο της Α. Tsokkos Hotels Public Ltd.

 

Σύμφωνα με ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), επενδυτική εταιρεία, η οποία είναι και μεγαλομέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας, προχώρησε την Παρασκευή 19/10, σε δύο πράξεις, πουλώντας επί της ουσίας το σύνολο των μετοχών της σε μια ξενοδοχειακή μονάδα, και αγοράζοντας μετοχές από μια άλλη.

 

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Επενδυτική διέθεσε το συνολικό ποσοστό της στην Tsokkos Hotels (6,20%) δηλαδή 15,5 εκατομμύρια μετοχές, έναντι  0.2 ευρώ τη μετοχή.

 

Ταυτόχρονα, προχώρησε σε αγορά 5.6 εκατομμυρίων μετοχών της Lordos Hotels (0,58 ευρώ τη μετοχή), αποκτώντας το 16,2% του ομίλου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία το 2017 κατέγραψε καθαρά κέρδη €1,93 εκατ. το 2017 σε σχέση με ζημιές €8,85 εκατ. το 2016. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 κατέγραψε κέρδη €5,03 εκατ., σε σχέση με κέρδη €5,33 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2017. Σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία. Το κέρδος προέκυπτε κυρίως από τις επενδύσεις του Συγκροτήματος σε μετοχικούς τίτλους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στο εξωτερικό.


ΠΗΓΗ:inbusinessnews.reporter.com.cy