Στην αντεπίθεση περνά ο Δήμαρχος Σωτήρας


Για αναχρονιστικές κινήσεις εντυπωσιασμού κάνει λόγο ο Δήμαρχος Σωτήρας, σχετικά με την επιστολή δυσπιστίας των δύο Δημοτικών Συμβούλων του ΔΗΚΟ Σωτήρας, οι οποίοι ζητούν την παραίτησή του  για ελλιπή όπως αναφέρουν ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την ανέγερση του ξενοδοχείου Sun city στην παραλιακή περιοχή Αγίας Θέκλας.  


Συγκεκριμένα, ο κ. Τάκκας δίνει απαντήσεις - μεταξύ άλλων -  στα όσα του καταλογίζουν οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι σχετικά με την Ξενοδοχειακή μονάδα Sun City, αλλά και στα όσα αναφέρουν σημερινά ρεπορτάζ σχετικά με το Δημοτικό Εστιατόριο Αγίας Θέκλας, για το οποίο, όπως ο ίδιος αναφέρει, "το μοναδικό σκάνδαλο που υφίσταται στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η άρνηση των προηγούμενων διαχειριστών να αποχωρήσουν και η ως εκ τούτου απώλεια ποσού ύψους 97 χιλιάδων ευρώ ετησίως, που θα αποτελούσε σημαντική ένεση για τα οικονομικά αλλά και για τους ίδιους τους δημότες Σωτήρας".

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Δημάρχου Σωτήρας, Γιώργου Τάκκα:

"ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ
◼︎ Ο Δήμος Σωτήρας καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να παρέμβει για το θέμα του δημοτικού εστιατορίου στην Αγία Θέκλα.
◼︎ Απώλειες €97.000 ετησίως για μη αποχώρηση παλιών διαχειριστών του παραλιακού εστιατορίου.
◼︎ Από το 2018 ο Δήμος Σωτήρας κατήγγειλε παράνομες προσθηκομετατροπές σε ξενοδοχειακή μονάδα.
Άτοπη, παράλογη και χωρίς καμία ουσία χαρακτηρίζεται η επιστολή δυσπιστίας που υπέβαλαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Οκτωβρίου 2020 οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ΔΗ.ΚΟ Σωτήρας. Πρόκειται για αναχρονιστικές κινήσεις εντυπωσιασμού, που αποτελούν πάγια τακτική των συμβούλων του ΔΗΚΟ και που παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές όταν η ανάπτυξη θεωρείτο εχθρός για τη Σωτήρα. Πρόκειται για επιστολή που οι απόψεις που καταγράφονται αναιρούν τις ίδιες αποφάσεις των ίδιων των δημοτικών συμβούλων που όχι μόνο έβλεπαν ιδίοις όμμασι, αλλά γνώριζαν για το γεγονός ότι από το 2018 ο Δήμος Σωτήρας προχωρούσε σε επιστολές ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να τερματίσουν τις οποιεσδήποτε παράνομες εργασίες.
Εγείρονται διάφορα ερωτήματα για την στάση των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι όπως φαίνεται διαρρέουν αποσπασματικά αποσπάσματα πρακτικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρώντας να αμαυρώσουν την εικόνα του ίδιου του Δήμου τους και επιχειρώντας να τον εμπλέξουν με υποθέσεις διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα. Αποφάσεις μάλιστα, που λήφθηκαν ομόφωνα, από τους ίδιους.

Διαφήμιση:

Acropolis Quality Food Paralimni: Ερχόμαστε στην πόρτα του σπιτιού σου με ένα τηλεφώνημα - 23 828 999☎️





Ως εκ τούτου και για αποκατάσταση της αλήθειας, και εφόσον μέλη του δημοτικού συμβουλίου παρευρίσκονται σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με μόνη έγνοια τις επόμενες εκλογές, ενημερώνονται τα ακόλουθα, τόσον όσον αφορά την υπό ανέγερση ξενοδοχειακή μονάδα στην Αγία Θέκλα όσο και όσον αφορά το δημοτικό εστιατόριο Αγίας Θέκλας.
◼︎ Ξενοδοχειακή μονάδα Sun City στην Αγία Θέκλα:
1. Ουδέποτε ο Δήμος Σωτήρας και με κανένα τρόπο δεν επιδίωξε την ειδική μεταχείριση επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των δημοτικών του ορίων έναντι άλλων. Αντ’ αυτού γίνονται προσπάθειες να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που εμπίπτουν στα όρια των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος Σωτήρας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη εάν εφόσον δεν είναι Πολεοδομική Αρχή και ως εκ τούτου το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως παραχωρεί άδειες για μεγάλες αναπτύξεις εντός της παραλιακής ή άλλης περιοχής.
2. Ο Δήμος Σωτήρας αλλά και οι δημότες του επικροτούν τις όποιες νόμιμες αναπτύξεις γίνονται που θα συμβάλουν, επιτέλους, στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Σωτήρας και των δημοτών. 
3. Όσον αφορά στο ξενοδοχείο “Sun City” το οποίο βρίσκεται υπό ανέγερση στην παραλιακή περιοχή Αγίας Θέκλας, διευκρινίζεται ότι έχει εκδοθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, Πολεοδομική Άδεια με αρ. ΑΜΧ 314/2016 ημερομηνίας 4/4/2017 για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας πέντε (5) αστέρων δυναμικότητας 203 δωματίων καθώς και παραπλήσιο συγκρότημα 39 οικιστικών διαμερισμάτων και 11 οικιστικές επαύλεις. Στη συνέχεια εκδόθηκε Άδεια οικοδομής από τον Δήμο Σωτήρας με αρ. 308 και ημερομηνίας 24/11/2017 (Β13/2017). 
4. Με επιστολή του προς τους αιτητές, ημερομηνίας 28/6/2018, ο Δήμος Σωτήρας πληροφορούσε ότι έχει διαπιστωθεί έναρξη εργασιών τοποθέτησης οπλισμού υποστυλωμάτων άνωθεν της πλάκας του 5ου  ορόφου στο κτίριο των διαμερισμάτων και καλούνταν να τερματίσουν όλες τις εργασίες άνωθεν του 5ου ορόφου.
5. Ακολούθως, στις 9/7/2018, οι αιτητές απέστειλαν επιστολή προς τον Δήμο ενημερώνοντας ότι θα τερματίσουν όλες τις εργασίες και επισύναψαν επιστολή τους προς τη Πολεοδομία, ημερομηνίας 5/3/2018 με την οποία εκτός των άλλων ζητούσαν να προωθηθεί το αίτημα τους για αύξηση του ύψους του Κτηρίου Διαμερισμάτων στην Επιτροπή αισθητικού ελέγχου, μέχρι να είναι σε θέση να υποβάλουν κανονική αίτηση για τροποποιητική άδεια.
6. Η πολεοδομική αρχή με επιστολή της προς τους αιτητές, ημερομηνίας 15/10/2018, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο Σωτήρας, αρνήθηκε την εξέταση και την έγκριση της αίτησης με αρ. ΑΜΧ 351/2018 που αφορούσε προσθηκομετατροπές για 9 ορόφους ξενοδοχείο και 8 ορόφους πολυκατοικίας με εισήγηση προς τους αιτητές ότι για να εξεταστεί η αίτηση τους θα πρέπει να καταθέσουν νέα σχέδια χωρίς την προσθήκη των δύο ορόφων. Η συγκεκριμένη επιστολή δεν ζητούσε οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς του Δήμου.
7. Επειδή οι αιτητές δεν υπέβαλαν νέα σχέδια, η Πολεοδομία με επιστολή της ημερομηνίας 11/01/2019, αρνήθηκε την χορήγηση καλυπτικής άδειας.
8. Οι αιτητές με επιστολή τους ημερομηνίας 21/2/2019 υπέβαλαν ιεραρχική προσφυγή εναντίον της απόφασης για άρνηση της πολεοδομικής άδειας με ΑΜΧ 351/2018. 
9. Στις 4/9/2019 με επιστολή του το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους αιτητές ενημερώνει ότι η διαδικασία της ιεραρχικής προσφυγής προωθείται κανονικά με κοινοποίηση στον Δήμαρχο να υποβάλει τις απόψεις του μετά από τη λήψη έκθεσης από τον Διευθυντή της Πολεοδομίας.
10. Στις 22/7/2020 ολοκληρώθηκε έκθεση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως με την οποία εισηγείται την μερική αποδοχή της ιεραρχικής προσφυγής για επανεξέταση της αίτησης σχετικά με την προσθήκη ενός ορόφου.
11. Διευκρινίζεται, μάλιστα, ότι ο ένας εκ των δύο ορόφων που προστέθηκαν, αφορούσε Μηχανολογικό Όροφο, που εμπίπτει στην Εντολή 1/2017 για κίνητρα σε ξενοδοχειακές μονάδες.
12. Στις 4/8/2020 στάληκε επιστολή του Δήμου Σωτήρας προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως με την οποία ενημερώνει ότι ο Δήμος δεν φέρει ένσταση στην έκδοση της άδειας αφού υπάρχει συγκεκριμένη εισήγηση της Πολεοδομικής Αρχής και των όρων όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων.
Αντ’ αυτού εγείρεται το ερώτημα, καθώς ενώ από το 2018 ο Δήμος ζητεί τον τερματισμό των εργασιών για προσθηκομετατροπές στη συγκεκριμένη ανάπτυξη, γιατί συγκεκριμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν κινήθηκαν με καταγγελίες και δημοσιεύματα εναντίον του συγκεκριμένου επιχειρηματία τα τελευταία δύο χρόνια ενώ το εγνώριζαν, και κατόπιν εορτής και μετά από αποκαλύψεις από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού κινήθηκαν με περισσή σπουδή για στρέβλωση της πραγματικότητας, δημιουργία εντυπώσεων και δημοσιεύματα που διαφαίνονται να παραπλανούν την κοινή γνώμη. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σωτήρας ανέκαθεν αντιμετώπιζε την οποιαδήποτε ανάπτυξη που προωθείτο στην περιοχή με σκοπέλους και εμπόδια τα οποία προβάλλονταν, καθιστώντας τον τον φτωχό συγγενή σε μια παραλιακή περιοχή στην οποία οι αναπτύξεις προωθούνται ασταμάτητα. Είναι απορίας άξιον γιατί σε άλλες περιοχές δεν εξαντλείται η αυστηρότητα όπως ανέκαθεν γινόταν στην Σωτήρα και διάφορα κατεστημένα επιδιώκουν την προσκόλληση της Σωτήρας σε παλαιότερες εποχές. Ο Δήμος Σωτήρας δε θα μείνει αμέτοχος σε οποιεσδήποτε προσπάθειες επαναφοράς σε περιόδους υπανάπτυξης, και θα συνεχίσει να προσανατολίζεται στο καλώς νοούμενο των δημοτών του και ΜΟΝΟΝ. 
◼︎ Δημοτικό Εστιατόριο Αγίας Θέκλας:
Εν σχέσει με σημερινό δημοσίευμα (23/10/2020) της Εφημερίδας "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Άρον-άρον πρόσβαση στην παραλία έδωσαν στον Τζιοβάνη" αλλά και άλλα δημοσιεύματα από μέσα ενημέρωσης τα οποία προβάλλονται αποσπασματικά, διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Σωτήρας ουδέποτε έχει ενεργήσει ώστε να ευνοήσει κανένα επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή. Δυστυχώς συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τα οποία προφανώς προκύπτουν από ημιτελή και επιλεκτική ενημέρωση από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πρακτική που επιχειρείτο ανέκαθεν, αφήνουν σκιές για περί εκούσιας παρέμβασης του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση πρόσβασης στον αναφερόμενο επιχειρηματία. Αντ' αυτού, και είναι μετά λύπης που παρατηρείται, τα δημοσιεύματα, φαίνεται να αγνοούν πληροφορίες οι οποίες θεωρούνται ουσιώδεις στον τρόπο με τον οποίο ενήργησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην παρούσα περίπτωση και όσον αφορά στο δημοτικό εστιατόριο "Nissaki Ayias Theklas" το οποίο ανήκει στον Δήμο Σωτήρας.
Όσον αφορά στις ουσιώδεις πληροφορίες που φαίνεται πως επιμελώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε ρεπορτάζ όσον αφορά στο δημοτικό εστιατόριο στην Αγία Θέκλα, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1. Το συμβόλαιο διαχείρισης του δημοτικού εστιατορίου Αγίας Θέκλας υπογράφηκε με την εταιρεία "A & G Assiotis Enterprises Ltd", η οποία ήταν ο επιτυχών προσφοροδότης, για την περίοδο 1/6/2013 μέχρι και 31/12/2014 με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη μία χρονική περίοδο από 1/1/2015-31/12/2016 για το ποσό των €42.000 ετησίως.
2. Μετά την λήξη της 1ης περιόδου και ήτοι κατά τις 31/12/2014, ο Δήμος Σωτήρας συμφώνησε με την "A & G Assiotis Enterprises Ltd", ανανέωση της συμφωνίας εκμετάλλευσης και για την 2η περίοδο, όπως προνοούσε η συμφωνία, δηλαδή μέχρι 31/12/2016.
3. Η εταιρεία διαχείρισης "A & G Assiotis Enterprises Ltd", ως αντιπαροχή για το δικαίωμα χρήσης και/ή εκμετάλλευσης όφειλε να καταβάλει προς τους ενάγοντες για την 1η χρονική περίοδο το ποσό των 84.000 ευρώ και σε περίπτωση ανανέωσης για τη 2η χρονική περίοδο, ίδιο ποσό με δικαίωμα αύξησης κατά 7%.
4. Κατά τη λήξη και της 2ης περιόδου η διαχειρίστρια εταιρεία, "A & G Assiotis Enterprises Ltd", δεν παρέδωσε κενή κατοχή και αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του εστιατορίου ως αυτό ορίστηκε από τους όρους του διαγωνισμού και την σύμβαση, παραμένοντας εντός των ορίων του υποστατικού μέχρι σήμερα.
5. Στα πρακτικά του Δήμου με κωδ. αρ. 27/2017, ημερομηνίας 5/12/2017, αποφασίστηκε ομόφωνα να καταχωρηθεί αγωγή στο δικαστήριο εναντίον τους και παράλληλα ο Δήμος να προχωρήσει στην προκήρυξη νέων προσφορών για διαχείριση του δημοτικού εστιατορίου.
6. Στις 30/10/2018, όπως φαίνεται και στα πρακτικά με κωδ. αρ. 16/2018, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα στην κατακύρωση της διαχείρισης του δημοτικού εστιατορίου στον προσφοροδότη με την πιο υψηλή τιμή με ποσό τρίχρονης προσφοράς €417.000 συν Φ.Π.Α δηλαδή €139.000 τον χρόνο, ενώ ο Δήμος εισπράττει σήμερα μόνο €42.000 άρα ο Δήμος ζημιώνει με το ποσό των €97.000 τον χρόνο.
7. Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται ο Δήμος Σωτήρας να επιδιώκει την έξωση της εταιρείας η οποία βάσει συμβολαίου μπορούσε να διαχειρίζεται το εστιατόριο μέχρι 31/12/2016, ενώ στην ουσία, υπάρχει ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου για κατακύρωση προσφοράς σε νέα εταιρεία με υπερδιπλάσιο ενοίκιο, με αποτέλεσμα ο Δήμος Σωτήρας να υπόκειται σε απώλεια εσόδων.
8. Συγκεκριμένα, από την υφιστάμενη κατάσταση ο Δήμος Σωτήρας απωλεί ετησίως ποσό ύψους €97.000 ευρώ. Αντ' αυτού το δημοσίευμα παρουσιάζει τους δημότες Σωτήρας να αντιδρούν για περί ύπαρξης σκανδάλου, ενώ στην ουσία το μοναδικό σκάνδαλο που υφίσταται στην πραγματικότητα, είναι η άρνηση των προηγούμενων διαχειριστών να αποχωρήσουν από το εστιατόριο και η ως εκ τούτου απώλεια ετησίως ποσού ύψους 97 χιλιάδων ευρώ, που θα αποτελούσε σημαντική ένεση για τα οικονομικά αλλά και για τους ίδιους τους δημότες Σωτήρας.


Ως εκ τούτου, ο Δήμος Σωτήρας απευθύνει έκκληση προς τον Γενικό Ελεγκτή, τον Γενικό Λογιστή και όλα τα αρμόδια τμήματα της Κυβέρνησης ώστε να συνδράμουν για αποκατάσταση της νομιμότητας στο δημοτικό εστιατόριο της Σωτήρας και στον τερματισμό μίας de facto κατάστασης η οποία τείνει να διαμορφωθεί με διαχειρίστρια εταιρεία η οποία αρνείται από το 2016 να τερματίσει τη συμφωνία και με απώλειες πέραν των €97.000 ευρώ ετησίως. Τέτοιες καταστάσεις παρανομιών και δημιουργίας κατεστημένων με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως δεν είναι αρεστές στον Δήμο Σωτήρας. Είναι από αυτές τις καταστάσεις που ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο εν τη σοφία του παλεύει εδώ και δύο πενταετίες να γλιτώσει, ούτως ώστε να μετατρέψει τη Σωτήρα σε μία πραγματικά Ευρωπαϊκή και αναπτυγμένη πόλη για το καλώς νοούμενο συμφέρον των δημοτών του και ΜΟΝΟΝ."