Δήμαρχος Σωτήρας για Κτηματολόγιο: Όλα αυτά τα χρόνια η επαρχία μας ήταν ο φτωχός συγγενής!

Όπως διαβάσατε σε προηγούμενα κείμενα του neAmmochostos, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ανακοινώνει ότι όλες οι διαδικασίες μετακόμισης του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Αμμοχώστου, από την επαρχία Λάρνακας στο νέο του κτήριο στο Παραλίμνι, θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018.


Κατά τη διάρκεια του διημέρου 3 και 4 Σεπτεμβρίου, τόσο το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου, όσο και το προσωρινό Παράρτημα Παραλιμνίου θα τεθούν εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Το κοινό προτρέπεται όπως χρησιμοποιεί το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λάρνακας, ή/και τα υπόλοιπα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία στις άλλες πόλεις, για όλες τις κτηματολογικής φύσεως δικαιοπραξίες.


Το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου, θα ξεκινήσει την κανονική του λειτουργία στις 5 Σεπτεμβρίου 2018, στο νέο του κτήριο (διεύθυνση: Λεωφόρος 1ης Απριλίου 245, 5280 Παραλίμνι).


Σε δηλώσεις του δημάρχου Σωτήρας Γιώργου Τάκκα στην εφημερίδα "Πολίτης" στο "φύλλο" της Παρασκευής, αναφέρει ότι η μεταστέγαση του Κτηματολογίου Αμμοχώστου, αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελεύθερης Αμμοχώστου, αφού με την εξέλιξη αυτή θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι περίπου 60 χιλιάδες κάτοικοι της επραρχίας και δεν θα χρειάζεται πλέον να ταξιδεύουν στη Λάρνακα. 

"Εκτός των άλλων προτερημάτων", συνέχισε "με τη μεταστέγαση των κυβερνητικών γραφείων, δίδεται πλέον και η σωστή υπόσταση στην επαρχία μας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο φτωχός συγγενής. Από τη στιγμή που το κράτος εισπράττει το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων της τουριστική βιομηχανίας από τη δική μας επαρχία, θεωρούμε πως είναι απόλυτα δίκαιο η ελεύθερη Αμμόχωστος να φιλοξενεί τα κυβερνητικά τμήματα στους δήμους της".


neAmmochostos.com