Δήμαρχος Αγ. Νάπας: Υπάρχει ενδεχόμενο να μην πάρει μπρος ο τουρισμός για δεύτερη χρονιά


Δεκατρείς μήνες περιοριστικών μέτρων. Η θηλιά στο λαιμό των κυπριακών επιχειρήσεων που βασίζονται αποκλειστικά στον τομέα του τουρισμού σφίγγει μέρα με τη μέρα. Το μήνυμα είναι σαφές: Ανοίξτε τουλάχιστον τα ξενοδοχεία για εγχώριο τουρισμό, προτού είναι αργά. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα ενοίκια και οι δόσεις πρέπει να καταβληθούν και κάποιοι μάλλον δεν θα τα καταφέρουν.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτου, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά δραστηριότητα στην περιοχή. Οι επιχειρήσεις που τόλμησαν να ανοίξουν πιθανώς να μην επιβιώσουν όσο η ξενοδοχειακή βιομηχανία παραμένει κλειστή ακόμα και για τον εγχώριο τουρισμό.  Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο τουρισμός να μην πάρει μπρος.

«Τα ξενοδοχεία πρέπει να ανοίξουν για τον εγχώριο τουρισμό διαφορετικά και οι επιχειρήσεις που έχουν μπει σε τροχιά λειτουργίας σύντομα θα οδεύσουν σε κλείσιμο και αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η κατάσταση φέτος είναι χειρότερη από το 2020 υπό την έννοια ότι το περσινό καλοκαίρι υπήρχαν κάποιες προκρατήσεις.

«Εδώ και μήνες υπολογίζαμε να πάρουμε ένα ποσοστό. Οι ελπίδες μας μηδενίζονται. Έχει μεταφερθεί όλη η τουριστική βιομηχανία τέλη Ιουνίου. Δεν υπάρχουν δεδομένα κρατήσεων αυτή τη στιγμή», είπε ο Χρίστος Ζαννέττου, λέγοντας ότι παράλληλα παρατηρούνται φαινόμενα παρατουρισμού σε βίλες και άλλα καταλύματα που παράνομα δέχονται Κύπριους τουρίστες.