Δήμαρχο κοινής αποδοχής στην Αμμόχωστο προτείνει ο ΔΗΣΥ


Πρόταση για εκλογή δημάρχου κοινής αποδοχής, σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, υπέβαλε ο ΔΗΣΥ. Για τον σκοπό αυτό, το Εκτελεστικό Γραφείο του κυβερνώντος κόμματος όρισε τον αντιπρόεδρο Γιώργο Γεωργίου, ως υπεύθυνο για να βολιδοσκοπήσει τα άλλα κόμματα.

 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «αυτή την ώρα, που ξανανοίγει το παράθυρο για κινητικότητα στο Κυπριακό, πιστεύουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός πως η Αμμόχωστος θα πρέπει να είναι το σύμβολο της ενότητας και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αλλά και μεταξύ των πολιτών».

«Μετά και τον απροσδόκητο χαμό του δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού, του ανθρώπου που συνέδεσε τη ζωή του με τον στόχο της επιστροφής της Αμμοχώστου, καλούμε δημόσια αλλά και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία σε μια προσπάθεια συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για κατάληξη σε μια προσωπικότητα που θα είναι κοινής αποδοχής από τους Αμμοχωστιανούς για το υπόλοιπο της θητείας του δημάρχου. Μιας προσωπικότητας που θα είναι στοχοπροσηλωμένη στην επίλυση του κυπριακού και της επιστροφής της Αμμοχώστου», προστίθεται.

«Το εκτελεστικό γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία και όρισε τον Αντιπρόεδρο της παράταξης και Βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργος Κ. Γεωργίου για να βολιδοσκοπήσει τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις τις αμέσως επόμενες μέρες. Ευχή μας να έχει θετική κατάληξη η πρωτοβουλία μας», καταλήγει ο ΔΗΣΥ.