Δημ. Δερύνειας για οδοφράγματα: Μη μας στήνετε στον τοίχο

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, μιλώντας για τη διάνοιξη οδοφραγμάτων που αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι σε Δερύνεια και Λεύκα – Απλίκι.

Ο κ. Καραγιάννης επανέλαβε γι ακόμα μία φορά ότι η διάνοιξη των οδοφραγμάτων σήμερα θα γίνει μετά από πολιτική απόφαση η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή.
«Δεν είναι απόφαση του Δήμου Δερύνειας η διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Πρόκειται για πολιτική απόφαση. Δεν δεχόμαστε ευθύνες, δεν μπορεί κανείς να μας στήσει στον τοίχο γι αυτή την απόφαση», είπε και συμπλήρωσε:

« Ως Δήμος Δερύνειας, ναι στηρίζουμε τη διάνοιξη οδοφραγμάτων γιατί φέρνει πιο κοντά τις 2 κοινότητες, αρα είναι και πιο εφικτή η λύση του κυπριακού», δήλωσε.

Όπως είπε ο Άντρος Καραγιάννης, κάθε φορά που προκύπτει μία νέα εξέλιξη υπάρχουν και οι αναμενόμενες αντιδράσεις από διάφορα συμφέροντα. 

Στις 12.00 τα συρματοπλέγματα της Λεωφόρου Αμμοχώστου θα μετακινηθούν ανοίγοντας τον δρόμο, που οδηγεί προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Θα προηγηθεί ενημέρωση και επιτόπια επίσκεψη στον χώρο από τις δύο πλευρές και τον ΟΗΕ για έλεγχο της τήρησης των συμφωνηθέντων και της ολοκλήρωσης των εργασιών.

«Δυστυχώς η σημερινή μέρα θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του τόπου», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, κληθείς να σχολιάσει για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου. (Η είδηση θ' ανανεώνεται με όλες τις αντιδράσεις που προκύπτουν)