Δεύτερη παρέμβαση Αναστασιάδη για την κρίση στην Παιδεία

Με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, στα θέματα του εξορθολογισμού στην εκπαίδευση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρεμβαίνει για δεύτερη φορά καταβάλλοντας ύστατη προσπάθεια για άρση του αδιέξοδου και εξεύρεση λύσης, που θα οδηγήσει σε εκτόνωση της κρίσης και ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο.

 

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθούν και πάλι στις 11.00 οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, μετά τις χθεσινές ξεχωριστές συναντήσεις, που είχαν με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Τη θέληση τους να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά, εξέφρασαν τόσο ο Υπουργός Παιδείας, όσο και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, έπειτα από τις συσκέψεις στο Υπουργείο Παιδείας, στη διάρκεια των οποίων κατέθεσε κοινή επιστολή με τις θέσεις και τις εισηγήσεις τους.

Ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ευαρέσκεια του που οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποδέχτηκαν την πρόσκληση που τους απέστειλε και προσήλθαν στη συνάντηση.

Παρέλαβα, είπε, κοινό υπόμνημα από τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, το οποίο θα διαβιβάσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν η σημερινή κοινή συνάντηση που καθορίστηκε για τις 12 στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι η συνάντηση θα γίνει στο Προεδρικό και θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις αν θα γίνουν και άλλες συναντήσεις.