Δεύτερη μέρα κλειστά σχολεία… Εκστρατεία εκπαιδευτικών

Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και τα σχολεία κλειστά για δεύτερη μέρα.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών, η συμμετοχή ήταν καθολική, με συντεχνιακές πηγές να δηλώνουν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ξεπέρασε το 95%.

Αύριο Τετάρτη, διοργανώνονται από τα Επαρχιακά Γραφεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, σε ένα σχολείο σε κάθε πόλη, εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού. Σε κάθε σχολείο θα γίνει και ανάρτηση πανό στα οποία θα αναγράφονται οι θέσεις των εκπαιδευτικών.

Η εκστρατεία σε κάθε πόλη θα αρχίσει στις 9 το πρωί στα ακόλουθα σχολεία.

Λεμεσός – Λανίτειο Λύκειο

Λευκωσία – Λύκειο Δασούπολης

Λάρνακα- Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας

Πάφος – Α’ Λύκειο

Παραλίμνι – Λύκειο Παραλιμνίου

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο οποίος είναι μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής η οποία ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαχειριστεί την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, σε χθεσινές του δηλώσεις εξέφρασε τη λύπη του και τη λύπη της Κυβέρνησης για την ταλαιπωρία και των μαθητών και των οικογενειών τους από την απεργία των εκπαιδευτικών.

Εισηγήσεις για εκτόνωση της κρίσης σε συνάντηση με ΣΕΚ

Στο μεταξύ χθες βράδυ έγινε συνάντηση της ΣΕΚ με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, κατά την οποία κατατέθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις για εκτόνωση της κρίσης. Ο ΓΓ της οργάνωσης, Ανδρέας Μάτσας ανέφερε ότι ήταν μια κρίσιμη συνάντηση στην οποία κατατέθηκαν απόψεις και εισηγήσεις και έκανε λόγο για ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων. Και εμφανίστηκε αισιόδοξος.