Δερύνεια:Παρουσιάζεται σήμερα η Βασίλισσα του Καρναβαλιού

Πραγματοποιείται σήμερα στο Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στη Δερύνεια η ώρα 11 π.μ. η κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη τύπου μεταξύ των Δήμων Παραλιμνίου και Δερύνειας για την παρουσίαση του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2019, με τον Δήμο Δερύνειας φέτος να ηγείται του θεσμού. 

Σημειώνεται ότι το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου αναλαμβάνουν εκ περιτροπής κάθε χρόνο όλοι οι Δήμοι της ελεύθερης Αμμοχώστου. 

Η κ. Άντρη Σιαηλή (Δημότης Δερύνειας και γνωστή καρναβαλίστρια) θα ενσαρκώσει το ρόλο της Βασίλισσας Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2019, με θέμα «Η Βασίλισσα των Καππάριων Νήσων». 

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη θα παρουσιαστούν και οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου που ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται με τη μεγάλη επαρχιακή παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Παραλίμνι.

Η επίσημη εκδήλωση παράδοσης του σκήπτρου θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία του Παραλιμνίου, όπου η περσινή Βασίλισσα από τον Δήμο Αγίας Νάπας κ. Μαρία Αρμενάκη Η θεά Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο», θα χρίσει τη φετινή Βασίλισσα.

Η σημερινή διάσκεψη τύπου σηματοδοτεί την επίσημη παρουσίαση και έναρξη των Καρναβαλιών Αμμοχώστου 2019.