Δερύνεια: Τι ελέγχει η αστυνομία στους πολίτες που περνούν το οδόφραγμα

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα για απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης στο οδόφραγμα της Δερύνειας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού.


Ο κ. Στυλιανού απαντούσε σε ερώτηση ως προς το κατά πόσον οι αστυνομικοί στο οδόφραγμα της Δερύνειας έχουν διαφορετικές οδηγίες από αυτούς που στελεχώνουν τα άλλα οδοφράγματα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διέλευση σήμερα από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα, γινόταν έλεγχος ταυτοτήτων.

«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα για απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης. Αυτό είναι δεδομένο», τόνισε.

Εκείνο που γίνεται, είπε, για όποιον περνά, γίνεται ένας έλεγχος για σκοπούς ταυτοποίησης, να δούμε αν όντως πρόκειται για Ελληνοκύπριο.

Ούτε καταγραφή γίνεται των στοιχείων, διαβεβαίωσε.

Σε ερώτηση τι γίνεται αν πρόκειται για αλλοδαπό απάντησε ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να τίθεται θέμα αν έχει ο αλλοδαπός, για παράδειγμα, άδεια παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Έτσι θα έπρεπε να γίνεται σε όλα τα οδοφράγματα, απλώς έχει ατονήσει λίγο, είπε, απαντώντας σε σχόλιο ότι αυτό δεν γίνεται στα υπόλοιπα οδοφράγματα.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Δερύνειας κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, είπε ότι αυτό που επιθυμεί είναι να καλέσει τον κόσμο να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.