Δερύνεια: Σε καταγραφή των κατοικιδίων προχωρεί ο Δήμος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημος Δερύνειας, καλεί τους δημότες οπως μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους, ενώ ενημερώνει ότι θα υπάρξει καταγραφή των κατοικιδίων του Δήμου έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ολοι οι ιδιοκτήτες σκύλου άδεια κατοχής. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

"Προς όλους τους κατόχους σκύλων

Κατόπιν πολλών παραπόνων που φτάνουν κοντά μας, υπενθυμίζουμε τους κατόχους σκύλων συντροφιάς και συνοδείας, όταν βγάζουν τα ζώα τους για περίπατο, να μεταφέρουν πάντοτε μαζί τους σακουλάκια για τη συλλογή των περιττωμάτων τους.

 Καλούνται επίσης να μην αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα με αποτέλεσμα να γυρίζουν ανεξέλεγκτα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους (δρόμους, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους) προκαλώντας ρύπανση και οχληρία αλλά και δημόσιο κίνδυνο για τους δημότες και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

    Οι χώροι πρασίνου του παλιού «Λατομείου» που βρίσκονται πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου και στην οδό Δημοκρίτου, καθώς και τεμάχιο στην οδό Σταδίου, έχουν οριστεί ως χώροι περιπάτου σκύλων, ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάλαθοι με σακουλάκια για συλλογή των περιττωμάτων σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Όλοι οι κάτοχοι σκύλων σύμφωνα με τον «Περί Σκύλων Νόμο», οφείλουν να εξασφαλίσουν άδεια κατοχής του σκύλου τους από το Δήμο καταβάλλοντας τα σχετικά δικαιώματα που ορίζονται από το Νόμο και είναι €20,50 αφού προσκομίσουν στον Δήμο τα πιο  κάτω:


i.



ii.

Πιστοποιητικό ή βιβλιάριο υγείας που εκδίδεται από εγγεγραμμένο Κτηνίατρο


Πιστοποιητικό εγγραφής και μόνιμης σήμανσης (microchip) από το Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών


Ο Δήμος Δερύνειας θα προχωρήσει άμεσα σε καταγραφή των κατοικιδίων και θα ενημερωθούν σχετικά οι ιδιοκτήτες τους για συμμόρφωση.

Σε αντίθετη περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον όσων παραβαίνουν τη Νομοθεσία χωρίς άλλη προειδοποίηση. 

ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΖΩΑ, ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ"